TI SI KUR... SIN! SADA SI NA CRNOJ LISTI! PRLJAVI KERU: Jezive pretnje turskih navijača za Dušana Tadića! TVRDE DA ĆE GA UBITI
Foto: Hollandse Hoogte / Shutterstock Editorial / Profimedia

linč za srbina

TI SI KUR... SIN! SADA SI NA CRNOJ LISTI! PRLJAVI KERU: Jezive pretnje turskih navijača za Dušana Tadića! TVRDE DA ĆE GA UBITI

Fudbal -

Dušan Tadić dobio je jezive pretnje smrću od strane turskih navijača, posle utakmice Ajaksa i Fejenorda, u polufinalu Kupa Holandije.

Dušan Tadić, Orkun Kokču
foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Utakmica je obilovala incidentima, ali i tučama navijača ispred stadiona, jer je rivalitet dva kluba najveći u Holandiji. U centru pažnje našli su se Dušan Tadić iz Ajaksa i Orkun Kokču iz Fejenorda.

Dvojica kapitena su se sukobili, kada je Tadić oborio Turčina na travu i nešto mu rukama gestikulirao. Utakmica je prekinuta nakon što su navijači tvrdim predmetom razbili glavu Dejviju Klasenu iz Ajaksa!

Dušan Tadić dao je 100 golova u dresu Ajaksa, baš protiv Fejenorda.

- Dao sam 100 golova za Ajaks. Ne mogu da opišem koliko sam srećan što sam uspeo da postignem ovoliko golova za klub koji mi je tako prirastao srcu. Hvala vam na kontinuiranoj podršci. Sve dugujem vama - napisao je Dušan Tadić na društvenim mrežama.

Dan posle meča turski navijači prosto su zasuli instagram stranicu Dušana Tadića najodvratnijim i najogavnijim uvredama rasističkog i šovinističkog karaktera. Uz mnoštvo turskih zastava, nisu birali reči za kapitena Ajaksa i srpske fudbalske reprezentacije.

Dušan Tadić
foto: Printskrin/Instagram

Nizale su se uvrede tipa:

- Ti si ku**in sin, nemoj da si nepošten!

- Više nisi bezbedan, čuvaj leđa, naučićeš da ne ismevaš Turke.

- Ti si na crnoj listi kod Turaka.

- Prljavi keru, ne možeš da budeš ni tursko gov...

- Osmansko carstvo je je***o vaše majke, srpski klošari.

Dušan Tadić
foto: Printskrin/Instagram

Dušan Tadić nije se još oglasio posle ovih uvreda, ali je sinoć nakon utakmice Orkun Kokču objasnio da ga Srbin nijednom nije uvredio.

- Ne, nije me uvredio. Nešto je gestikulirao, ali ne znam šta je mislio time. Svakako mi se nije dopalo, videli ste po mojoj reakciju. Ali, ne znam šta je tačno rekao i kakva je to tačno gestikulacija bila - rekao je Kokču holandskim medijima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track