POTEZ OČAJNIKA, ČELSI IMA NOVOG TRENERA, TREĆEG U SEZONI: Verni sin i legenda je uvek tu za klub! Traži se TRAJNO REŠENJE!
Foto: Profimedia

NEVEROVATAN IZBOR

POTEZ OČAJNIKA, ČELSI IMA NOVOG TRENERA, TREĆEG U SEZONI: Verni sin i legenda je uvek tu za klub! Traži se TRAJNO REŠENJE!

Fudbal -

Čelsiju nikako ne ide posle odlaska Romana Abramoviča. Ove sezone posebno.

Frenk Lampard
foto: John Walton / PA Images / Profimedia

Novi gazda Čelsija Tod Bojl počeo je sezonu sa Tomasom Tuhelom, da bi umesto njega angažovao Grejema Potera. Međutim, umesto izlaska iz krize usledio je još gori i negativniji period koji je rezultirao još jednom promenom trenera.

Fudbaleri Čelsija su danas i zvanično dobili novog šefa - Franka Lamparda, čoveka koji je u januaru dobio otkaz u Evertonu, jer je klub i pored silnih finansijskih ulaganja doveo u zonu ispadanja, gde se i dalje nalazi.

Klub je od leta potrošio preko 600.000.000 evra na transfere novih fudbalera, međutim, umesto u pohod na trofeje, upalo se u kanal. Zadatak Frenka Lamparda je da se spasi što se spasiti može, da koliko toliko stabilizuje ekipu, a onda na leto kormilo prepusti nekome drugome.

Kome? Odlučiće Tod Bojl i sportski menadžment. Nije tajna da je Čelsi već pregovarao sa Špancem Luisom Enrikeom i Nemcem Julijusom Nagelsmanom. Pominjala su se na sastanku čelnika kluba i imena Maurisija Poketina koji je slobodan, Lučana Spaletija iz Napolija, Rubena Amorima iz Sportinga i Olivera Glaznera iz Ajntrahta.

Frenk Lampard je legenda Čelsija, čovek koji je već bio trener "plavaca" iz Londona. U svom prvom mandatu imao je silnih problema, pošto je Čelsi bio kažnjen zabranom registracije novih igrača. Ostaće upamćemo da je dao šansu i afirmisao mlade igrače Mejsona Maunta, Risa Džejmsa i Bilija Gilmora.

Frenk Lampard
foto: EPA

U prvoj sezoni Lampard je doveo klub do finala FA Kupa i plasmana u Ligu šampiona. U Premijer ligi se borio za titulu, ali je posle nekoliko poraza smenjen i umesto njega je stigao već pomenuti Tomas Tuhel, koji je osvojio Ligu šampiona.

Frenka Lamparda čekaju dva teška ispita, bez da će uspeti da sastavi tri treninga. Prvi je već u subotu protiv Vulverhemptona, a onda i gostovanje Realu u Madridu u četvrtfinalu Lige šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track