LIVERPUL NA ENFILDU DOČEKUJE LIDERA TABELE Klop: Protiv Arsenala da pokažemo reakciju i napredak
Foto: EPA/Peter Powell

PREMIJER LIGA

LIVERPUL NA ENFILDU DOČEKUJE LIDERA TABELE Klop: Protiv Arsenala da pokažemo reakciju i napredak

Fudbal -

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je da njegova ekipa mora da pokaže "reakciju i napredak" u duelu protiv Arsenala, kao i da će podrška publike biti od velikog značaja.

"Ne znam šta tačno možete da kažete o nama u ovom trenutku, tako da to govori o situaciji. Igramo na Enfildu, mi smo kod kuće, i moramo da pokažemo reakciju i napredak", rekao je Klop, preneli su engleski mediji.

Fudbaleri Liverpula dočekuju u nedelju Arsenal, u utakmici 30. kola Premijer lige.

Arsenal je vodeći tim Premijer lige sa 72 boda, odnosno ima osam više od drugoplasiranog Mančester sitija, koji ima utakmicu manje. Liverpul je osmi sa 43 boda.

Liverpul je prethodno u zaostalom meču osmog kola odigrao nerešeno 0:0 sa Čelsijem u Londonu, a Klop je istakao da ekipa nije na najvišem nivou samopouzdanja, nakon što u poslednja četiri meča nisu ostvarili pobedu.

Liverpul
foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Moramo da pomognemo igračima u različitim stvarima, a na utakmici kod kuće veliko pojačanje može biti publika", dodao je nemački trener.

Klop je govorio i o zdravstvenoj situaciji u ekipi.

"Virdžil (Van Dajk) se vratio treninzima. Luis (Dijas) i Tijago (Alkantara) treniraju. Plan sa Luisom je da će biti 100 odsto spreman za Lids. Bio je dugo povređen, pa ćemo biti oprezni. Verovatno ga neće biti u nedelju. Sa Tijagom je malo drugačije. Trenirao je tri puta i možda bude u konkurenciji", rekao je on.

Trener Liverpula pohvalio je šefa stručnog štaba Arsenala Mikela Artetu i istakao da radi "impresivan posao".

"Mikel gradi već nekoliko godina i rezultat je impresivan. To je mešavina dobrog fudbala i ekstremnih emocija. To je dobar način igre", rekao je Klop.

Utakmica između Liverpula i Arsenala igra se u nedelju u 17.30.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track