KAKAV REAL - STRAŠAN REAL! Raspad nemoćnog Čelsija u Madridu, Asensio dovoljno tri minuta da SVE REŠI, Milan ŠOKIRAO Napoli!
Foto: Oscar J. Barroso / Zuma Press / Profimedia

spektakl

KAKAV REAL - STRAŠAN REAL! Raspad nemoćnog Čelsija u Madridu, Asensio dovoljno tri minuta da SVE REŠI, Milan ŠOKIRAO Napoli!

Fudbal -

Završene su i druge dve utakmcie četvrtfinala Lige šampiona. Fudbaleri Real Madrida na svom terenu pobedili su Čelsi rezultatom 2:0, dok je Napoli na gostovanju izgubio od Milana minimalnim rezultatom.

Fudbaleri Real Madrida ofanzivno su ušli u večerašnji meč, tako su igrali tokom svih 90 minuta i na kraju zasluženo slavili. Imali su i Plavci svoje šanse na početku prvog poluvremena, pre svega preko Feliksa, ali su Madriđani na surov način kaznili te promašaje.

Igrao se 21. minut kada je Real poveo, i to preko Karima Benzeme. Francuski as je još jednom pokazao da ima sjajan njuh za gol, u ovoj prilici se odlično postavio, bio je na pravom mestu u pravo vreme i nakon odbitka bez većih problema loptu sproveo u mrežu londoskog tima.

Pokušali su gostujući fudbaleri da uhvate priključak, želeli su da se što pre vrate u meč, i poravnaju rezultat, ali to im nije pošlo za rukom.

Da bude gore po Čelsi, Čilvel je u 58. minutu dobio crveni karton, pa su domaćini dodali gas i vrlo brzo došli do drugog gola.

Asensio je dobio šansu u 71. minutu, a tri minuta kasnije preciznim udarcem zatresao mrežu Čelsija, i tada je već bilo jasno ko će iz ovog meča izaći kao pobednik.

Nastavili su fudbaleri Reala da pritiskaju zadnju liniju Čelsija, želeli su da postignu još jedan gol, ali se rezultat do poslednjeg sudijskog zvižduka nije menjao!

Što se tiče drugog meča, Napoli je znatno oslabljen ušao u večerašnji susret, pošto trener Lučano Spaleti nije mogao da računa na prvog strelca Viktora Osimena, koji se još nije oporavio od povrede mišića.

Napoli je više pokazao u uvodnim minutima meča, šanse su se ređale, ali gostujući fudbaleri nisu uspeli da postignu gol. Izdrao je Milan žestok nalet Napolija, da bi u 40. minutu Benaser doveo svoj tim u vođstvo.

Leao nije poslao baš najsjajni pas, ali je lopta ipak nekako došla do Benasera, koji je šutirao iz prve, a Meret nije imao rešenje za njegov udarac.

Mogao je Milan nedugo zatim i do drugog pogotka, ali je Kjer posle kornera u 45. minutu glavom pogodio prečku.

U drugom poluvremenu golova nije bilo, ali je Napoli u 74. minut dobio crveni karton, kada je Angisa zaradio isključenje.

Želeli su gosti da stignu do izjendačenja, ali fudbaleri Napolija ostali su bez potrebne snage i energije, pa promene rezultata nije bilo!

Uživo,

Real Madrid - Čelsi: 2:0 (1:0)

Milan - Napoli: 1:0 (1:0)

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završen je meč u Milanu!

Završena je utakmica u Madridu!

87. minut (Milan) - Di Lorenco je sjajno šutirao posle centaršuta sa desne strane, ali je Menjan sjajno intervenisao i rezultat je ostao nepromenjen.

85. minut (Milan) - Napoli iako ima igrača manje želi da stigne do izjedanačenja, pokušavaju gosti da dođu do izgledne prilike, ali Milan je sjajno organizovan i za sada kontroliše stanje na terenu.

82. minut (Madrid) - Fudbaleri Reala pritiskaju poslednju liniju Čelsija, žele da na večerašnjem meču postignu barem još jedan pogodak.

74. minut (Milan) - Angisa je dobio crveni karton!

Milan, Napoli
foto: Giuseppe Maffia/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

74. minut - GOOOOOL! Real vodi protiv Čelsija rezultatom 2:0! Asensio je strelac! Tri minuta nakon što je ušao na teren, španski fudbaler naleteo na loptu van kaznenog prostora, precizno gađao i pogodio sam ćošak.

71. minut (Madrid) - Umesto Rodriga, na terenu je Asensio.

66. minut (Milan) - Umesto Benasera, na terenu je Salemakers.

60. minut (Madrid) - Alaba je izveo jedan slobodan udarac sa ivice kaznenog prosotra, gađao je po zemlji, ali pravo u golmana Čelsija.

Real Madrid, Čelsi
foto: Isabel Infantes / PA Images / Profimedia

58. minut (Madrid) - Čilvel je napravio faul kao poslednji igrač i zbog toga dobio crveni karton

51. minut (Milan) - Di Lorenco je skočio posle kornera, šutirao glavom, ali pravo u Menjona

50. minut (Madrid) - Prva prilika za Madriđane u drugom poluvremenu. Posle jedne akcije domaćeg tima, Benzema je odložio loptu do Modrića, hrvatski as je sjajno šutirao iz prve, ali je za koji centimetar bio neprecizan

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Milanu!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme u Madridu!

Završeno je prvo poluvreme u Milanu!

Završeno je prvo poluvreme u Madridu!

45. minut (Milan) - Au, kakva šansa za domaći tim. Kjer je glavom šutirao posle kornera, ali lopta je zatresla prečku, mnogo sreće je imao Napoli u ovoj situaciji.

40. minut (Milan) - GOOOOOL! Milan vodi protiv Napolija rezultatom 1:0! Benaser je strelac! Pas Leaa i nije bio najsjajniji, ali je lopta ipak nekako došla do Benasera, koji je šutirao iz prve, a Meret nije imao rešenje za njegov udarac.

38. minut (Milan) - Zjelinski je zbog oštrog starta dobio žuti karton.

33. minut (Madrid) - Sjajan dupli pas Benzeme i Rodriga, protivnička odbrana je ispala, mladi Brazilac je iskosa šutirao, ali pravo u golmana Čelsija. Benzema je ljut na Rodriga što u ovoj situaciji nije dobio povratan pas.

Čelsi
foto: Paul Currie / Shutterstock Editorial / Profimedia

25. minut (Milan) - Leao je sjajno prošao pored nekoliko protivničkih fudbalera, gađao je dalji ugao, ali je lopta prošla malo pored stative.

23. minut (Madrid) - Spektakularan meč gledamo u Madridu! Dva minuta nakon gola, malo je falilo da Čelsi poravna rezultat.

21. minut (Madrid) - GOOOOOL! Vodi Real rezultatom 1:0! Strelac je Benzema! Francuski as je još jednom pokazao da ima sjajan njuh za gol, u ovoj prilici se odlično postavio, bio je na pravom mestu u pravo vreme i nakon odbitka bez većih problema loptu sproveo u mrežu londoskog tima.

17. minut (Madrid) - Alverde je opalio po lopti sa nekih 17 metara, ali dosta neprecizno da se iznenadi golmana Čelsija.

12. minut (Madrid) - Prva ozbiljnija šansa za Real, Benzema je iskosa šutirao, ali pravo u protivničkog golmana.

Olivije Žiru
foto: GABRIEL BOUYS / AFP / Profimedia

12. minut (Milan) - Zjelinski je sjajno šutirao sa nekih 20 metara, ali je Menjan sjajnom paradom izbacio loptu u korner.

- Sjajna koreografija navijača Milana!

3. minut (Madrid) - Feliks je sjajno istrčao kontru, izašao jedan na jedan sa protivničkim golmanom, ali njegov udarac nije predstavljao problem za Kurou.

1. minut (Milan) - Kvereckelija je posle 50 sekundi ušao u prvu veliku priliku na meču, lopta je došla do njega, on je neometano šutirao po zemlji, ali je igrač Milana sjajno intervenisao ispred gol linije.

1. minut - Počeo je meč između Real Madrida i Čelsija!

1. minut - Počeo je meč između Milana i Napolija!

Uoči meča:

Poznati sastavi za večerašnje utakmice:

Real Madrid: Kurtoa , Karvahal, Militao, Alaba, Kamavinga , Modrić, Kros, Valverde , Rodrigo, Benzema, Vinisijus

Čelsi: Arizabalaga , Džejms, Fofana, Kulibali, Čilvel , Kante, Kovačić, Fernandez , Feliks, Haverc, Sterling

Milan: Menjan , Kalabrija, Kjer, Tomori, Ernandez , Tonali, Benaser , Dijaz, Krunić, Leao , Žiru

Napoli: Meret , Di Lorenco, Kim, Rahmani, Rui , Lobotka, Angisa , Lozano, Zjelinski, Kvarachelija , Elmas

Od ova dva meča zaista se mnogo očekuju, a da li će gore pomenuti klubovi opravdati očekivanja i prirediti sjajne utakmice ostaje nam da vidimo.

Real je favorit protiv Čelsija, pošto se londonski tim nalazi u ne baš dobroj situaciji. Na "Stamford Bridž" je doveden Frank Lamaprd koji ima jedan cilj, a to je da spasi sezonu, kolko se to uopšte može.

- Imamo priliku protiv fantastične ekipe i moramo da pokušamo da izvučemo najviše iz nje, da odemo tamo puni samopouzdanja i sa verom. Moramo da se fokusiramo na utakmicu u sredu i izazov koji nas očekuje u Madridu. Mislim da je teško porediti ovaj tim Čelsija sa onim iz prethodnih sezona", istakao je Lampard pred večerašnji meč.

Sa druge strane, i u Milanu nas očekuje odličan meč, a posebno je zanimljiv podatak to da su Napolitanci slavili u poslednja tri gostovanja na "San Siru", dok su "roso-neri" isto to uradili na stadionu "Dijego Armando Maradona".

Povodom toga, govorio je trener Milana Stefano Pioli

- Biće sutra sasvim drugačija priča. Ishodi u Seriji A dali su nam neke naznake, ali je nemoguće igrati iste utakmice. Trebaće nam sutra jedna perfektna partija. Serija A i Liga šampiona su potpuno različita takmičenja. Mi smo dokazali da smo dostoji Lige šampiona", istakao je Pioli, potom dodao:

- Snagom naših snova osvojili smo prošle sezone Skudeto. Dakle, sanjamo mi i Ligu šampiona, spremni smo i za Napoli i za sve što bi moglo da nas čeka do kraja. Napoli je u Bajern tim koji je postigao najviše golova u Ligi šampiona, dakle imaju taj jaki ofanzivni kvalitet. Videćemo šta će nam Lućano Spaleti spremiti sutra..."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track