LALATOVIĆ PROGOVORIO O IZDAJI VERNOG PRIJATELJA: To je dno dna, nešto najgore za mene posle SMRTI MAJKE I RAZVODA BRAKA
Foto: Starsport/Srđan Stevanović

puklo drugarstvo

LALATOVIĆ PROGOVORIO O IZDAJI VERNOG PRIJATELJA: To je dno dna, nešto najgore za mene posle SMRTI MAJKE I RAZVODA BRAKA

Fudbal -

Nenad Lalatović i Dragan Šarac bili su veliki prijatelji, a potom i poslovni saradnici. Ali...

Nenad Lalatović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kada je Nenad Lalatović rešio da ovog proleća napusti Radnički iz Niša, rukovodstvo kluba kontaktiralo je njegovog prvog pomoćnika Dragana Šarca i ponudilo mu ulogu prvog trenera, na šta je on pristao.

Taj scenario mnogo je pogodio Nenada Lalatovića, nazvao je Dragana Šarca izdajnikom i rekao da će celu stvar uskoro izneti na videlo. Posle mesec ipo dana ćutanja, Lalatović je rešio da progovori.

- Posle smrti moje majke i razvoda braka, to mi je najteže palo. Od nekog koga sam toliko voleo, vodio ga svuda sa sobom, napravio mu ime i prezime i omogućio da zaradi toliko novca, zaslužio sam makar toliko da me nazove i kaže kakve planove ima - rekao je Nenad Lalatović za Sportski žurnal i nastavio:

Dragan Šarac
foto: Saša Pavlić Koki

- Moglo je sve da se završi na mnogo dostojanstveniji način, jer sam ga, čak, i ja molio da počne da radi sam. Ovakav njegov potez za mene je dno dna, praštam mu, ali nikada neću zaboraviti to što mi je učinio.

Valja podsetiti da su Lalatović i Šarac sarađivali dugi niz godina, u Crvenoj zvezdi, brojnim klubovima i Vojvodini kojoj su 2020. godine doneli trofej Kupa Srbije.

- Štagod da se desi na utakmici i da nas Radnički pobedi 5:0, ono što je meni uradio Šarac, ja ne bih uradio ni najvećem neprijatelju. Čitava Srbija dobro zna da sam ga 11 godina čuvao i izdržavao, bio mu brat, otac i majka. I to u najtežim trenucima. Upisao sam ga uz pomoć svojih veza u FS Crne Gore na PRO licencu, zaposlio mu suprugu... Morao je tad da pokaže da je čovek, a on to nije uradio. Zajedno sa Bratićem Vješticom, Jovanićem i sa mnom je došao u Radnički i morao je da ode sa nama. Da je to učinio, niko mu ni reč ne bi rekao. Ne bi bio nikakav problem da mi je tada rekao da želi da radi sam. Ovako, izdao je sve nas i ostao u Nišu, kako bi dobio posao. Ujeo me je za srce, ali mu ne želim ništa loše. Naprotiv - kazao je Lalatović.

U petak od 17.00 časova u Nišu igraće Radnički i Mladost GAT. Na suprotstavljenim stranama biće Nenad Lalatović i Dragan Šarac, prvi put otkada rade kao treneri. Hoće li se pozdraviti i rukovati?

Kurir sport/Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track