JUVENTUSU USLOVNO VRAĆENI BODOVI: Vlahović i Kostić na dobrom putu da igraju Ligu šampiona
Foto: Roberto Bregani / Zuma Press / Profimedia

Odluka suda

JUVENTUSU USLOVNO VRAĆENI BODOVI: Vlahović i Kostić na dobrom putu da igraju Ligu šampiona

Fudbal -

Nekoliko sati uoči revanša četvrtfinala Lige Evrope protiv Sportinga u Lisabonu, Fudbalski klub Juventus je dobio sjajne vesti.

Juventusova žalba na kaznu od 15 bodova oduzimanja je usvojena. Bar privremeno.

To znači da će se Juventusu vratiti 15 bodova, ali će u bliskoj budućnosti biti održano novo suđenje u Saveznom apelacionom sudu.

Uspešnom žalbom, tim za koji igraju Dušan Vlahović i Filip Kostić, vraća se na treće mesto na tabeli sa 59 bodova, dva manje u odnosu na drugoplasirani Lacio. Ono što je bitno, Stara dama će imati tri boda više u odnosu na Romu, ali i šest u odnosu na Milan koji tako pada ispod crte za Ligu šampiona.

Juventus je u januaru dobio veliku kaznu zbog finansijskih malverzacija, dok je nekolicini bivših i sadašnjih funkcionera "stare dame" izrečena zabrana obavljanja fudbalskih aktivnosti, uključujući i bivšeg predsednika Andreu Anjelija.

Torinski klub je negirao krivicu i žalio se najvišem italijanskom sportskom sudu u okviru Olimpijskog komiteta Italije, poznatom kao CONI.

Nekoliko suspenzija je potvrđeno, uključujući Anjeliju i Fabiju Paratićiju, dok je sud uvažio žalbe Pavela Nedveda i još nekih nižih službenika.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track