OVAJ DEČKO JE NOVO FUDBALSKO ČUDO! UPAMTITE DOBRO NJEGOVO IME! Nestvarni Argentinac uradio ono što niko nije prošlih 76 godina!
Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

NEVEROVATNO!

OVAJ DEČKO JE NOVO FUDBALSKO ČUDO! UPAMTITE DOBRO NJEGOVO IME! Nestvarni Argentinac uradio ono što niko nije prošlih 76 godina!

Fudbal -

Potop Reala na gostovanju Đironi...

Fudbaleri Đirone dodatno su udaljili Real od titule, odnosno od Barselone, pošto su pobedili Madriđane rezultatom 4:2.

U ovom meču ispisana je istorija, pošto je nestvarni Argentinac, Tati Kasteljanos, postigao četiri gola i tako postao prvi fudbaler u 21. veku koji je to uspeo da uradi protiv Real Madrida u La Ligi.

Tačnije, 76 godina se nije dogodilo da jedan fudbaler protiv Reala postigne četiri gola na prvenstvenoj utakmici. Sudeći po podacima koji su se brzo pojavili, poslednji put to se dogodilo 1947. godine.

Kasteljanos je pre utakmice 31. kola u čitavoj sezoni postigao sedam golova, a onda je eksplodirao protiv "kraljevskog kluba".

Doneo je prednost Đironi u 12. minutu, a bio je strelac i u 24. minutu utakmice.

Vinisijus je potom smanjio na 2:1, ali je već na startu drugog dela, u 46. minutu, Tati bio strelac za 3:1, dok je u 62. minutu došao do četvrtog pogotka.

Konačan rezultat postavio je Lukas Vaskez u 85. minutu.

Real ima 11 bodova manje i utakmicu više od Barselone, a pred sobom još samo sedam utakmica, dok je Đirona na devetoj poziciji sa 41 bodom.

Kasteljanos je u Đironu stigao na leto 2022. godine i igra kao pozajmljen fudbaler iz Njujorka.

Karijeru je počeo u Čileu, a igrao je potom i za urugvajski Torke. U sezoni 2020/21 osvojio je MLS sa Njujorkom, a dobio je nagradu namenjenu najboljem igraču sezone, ali i najboljem strelcu sa 19 godina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track