STVARAMO ŽIVOTNE ŠAMPIONE: Fudbalski kamp Dejana Stankovića!
Foto: Kurir

projekat

STVARAMO ŽIVOTNE ŠAMPIONE: Fudbalski kamp Dejana Stankovića!

Fudbal -

Fudbalski kamp proslavljenog srpskog fudbalera Dejana Stankovića - Deki5 u saradnji sa Razvojnim centrom za mlade i UEFA fondacijom ove godine učestvuje u realizaciji projekta Stvaramo životne šampione.

Idejni koncept projekta zasniva se na postulatu da su fudbal i sport mnogo više od fizičke aktivnosti – to je igra, učenje, druženje i usvajanje zdravih navika.

U šestoj sezoni kampa Deki5 na Divčibarama i Zlatiboru od 2. jula do 12 avgusta biće prisutni i predstavnici UEFA fondacije za decu kako će se iz prve ruke uveriti u sve pozitivne strane edukativno-sportskog modela rada koji je zastupljen. Koncept životnih šampiona u prvi plan stavlja trenera kao pedagoga i edukatora, insistirajući na stvaranju vrhunskih ljudi, a ne samo vrhunskih sportista.

Dejan Stanković
foto: Kurir

Nakon regionalne ture koja je obuhvatila predstavljanje koncepta u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, projekat “Stvaramo životne šampione” promovisan je i u Beogradu.

Pred prepunom salom Medija centra FK Crvena zvezda, ideje i planove za naredni period predstavili su članovi konzorcijuma iz Srbije – Ranka Mitrović iz RFK Grafičar, Božo Marić iz Sindikalno edukativnog centra iz Banja Luke i Aleksandra Knežević iz Razvojnog centra za mlade koji je koordinator čitavog projekta.

Dejan Stanković
foto: Kurir

“Podrška koja stiže za ovaj projekat od roditelja je izuzetna i raste iz dana u dan, i nadamo se da ćemo uskoro i uprave klubova koji su deo konzorcijuma početi da uključujemo intenzivnije u planirane aktivnosti. Konstantno razmišljamo o novim pravcima širenja koncepta, pa se nadamo da ćemo uskoro, uz podršku inostranih partnera, poput UEFA fondacije za decu, moći da računamo i na neke društveno odgovorne kompanije, a sve zarad obezbeđivanja dodatnih mogućnosti za polaznike naših aktivnosti”, konstatovala je Aleksandra Knežević.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track