NESTVARNI ERLING HALAND! OVO SE NIJE DESILO 92 GODINE! Ludilo! Pitanje je da li će neko osim njega biti u stanju da ovo ponovi!
Foto: David Klein / Zuma Press / Profimedia

MAŠINA

NESTVARNI ERLING HALAND! OVO SE NIJE DESILO 92 GODINE! Ludilo! Pitanje je da li će neko osim njega biti u stanju da ovo ponovi!

Fudbal -

Centarfor Mančester sitija, Erling Haland, nastavio je da oduševljava ljubitelje fudbala širom sveta i došao je do još jednog fantastičnog dostignuća.

Tokom prve sezone na ostrvu, Haland je uspeo da obori veliki broj rekorda, a sada je postao prvi fudbaler iz elitnog ranga fudbala u Engleskoj koji je u jednoj sezoni postigao 50 ili više golova u svim takmičenjima, još od 1931. godine!

Teško je izbrojati koliko je vrhunskih centarfora prošlo kroz engleski fudbal u periodu od 92 godine, ali niko nije uspeo to da učini.

Norvežanin je do ovakvog učinka stigao na utakmici protiv Fulama u 34. kolu Premijer lige. Sa bele tačke je doneo prednost "građanima" i došao do 34. gola u ovom takmičenju.

Pogađao je još 12 puta u Ligi šampiona, tri puta u FA Kupu i jednom u Liga Kupu.

Ranije u toku aprila Haland je postao rekorder kada je reč o igračima koji igraju u Premijer ligi i golovima u svim takmičenjima u jednoj sezoni.

Brojka od 45 je nešto što niko od nastanka Premijer lige (1992. godine), nije uspeo.

Ne zaboravite, u pitanju je mladi fudbaler... Erling Haland će u julu proslaviti tek 23. rođendan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track