IGRAO SAMO 37 MINUTA, A IMA VEĆU PLATU OD HALANDA I LEVANDOVSKOG! Ovo su najplaćeniji igrači u Evropi, jedno ime je ŠOK!
Foto: Mark Cosgrove / Zuma Press / Profimedia

LUDILO

IGRAO SAMO 37 MINUTA, A IMA VEĆU PLATU OD HALANDA I LEVANDOVSKOG! Ovo su najplaćeniji igrači u Evropi, jedno ime je ŠOK!

Fudbal -

Ugledni francuski list "Lekip" objavio je listu najplaćenijih fudbalera u Evropi, a u samom vrhu nalazi se najveći promašaj u istoriji Real Madrida.

Najplaćeniji fudbaler na Starom kontinentu je as Pari Sen Žermena Kilijan Mbape, koji prema pisanju francuskog lista godišnje zarađuje neverovatnih 72 miliona evra.

Kilijan Mbape
foto: Profimedia

Iza Mbapea su njegovi saigrači iz PSŽ - Nejmar sa 44 miliona evra godišnje i Lionel Mesi sa 40,5 miliona evra.

Nakon skupocene trojke iz Pariza sledi ime koje će vas šokirati. Reč je o fudbaleru Real Madrida Edenu Azaru koji ima godišnju platu od 27 miliona evra. Čovek koji je ove sezone odigrao svega 37 minuta ima veća primanja od zvezdi poput Erlinga Halanda, Kevina De Brujnea, Roberta Levandovskog, Manea, Salaha...

Eden Azar
foto: EPA

Primera radi, najbolji strelac Barselone Robert Levandovski zarađuje 26 miliona godišnje, Sadio Mane ima 24 miliona u Bajernu, Kevin De Brujne 23,4 u Mančester sitiju, sledi Serhio Buskets sa 23 miliona evra, David Alaba iz Real Madrida ima 22,6 miliona, a 10. na listi je najbolji golgeter na planeti Erling Haland koji u Sitiju godišnje zarađuje 22 miliona evra.

Real je na sve moguće načine pokušao da se reši svog skupocenog promašaja, ali Belgijanac nije želeo da napusti Madrid - a jasno je i zašto.

Dolazak Edena Azara u Real Madrid bio je velika greška. Kada je 2019. godine stigao iz Čelsija u kraljevski klub navijači su imali ogromna očekivanja. Plaćen je 115 miliona evra, iako je bio u zadnjoj godini ugovora sa Plavcima. Međutim, nikada nije opravdao ogromna očekivanja.

Belgijanac je od početka karijere u madridskom klubu kuburio sa viškom kilograma, imao je dosta problema sa povredama i nije bio ni bleda senka igrača koji je dominirao u Premijer ligi i dresu reprezentacije Belgije.

Nikada se nije vrati u prepoznatljivu formu i ispostavilo se da je jedan od najvećih transfer promašaja u istoriji fudbala.

Azar je u dresu Reala za četiri godine odigrao 73 utakmice, na kojima je postigao samo sedam golova.

Podsetimo, Azar je u Čelsiju briljirao. Odigrao je 353 utakmice, postigao 110 golova i upisao 92 asistencije. Pomogao je Plavcima da osvoje Ligu Evrope i Premijer ligu. Reprezentaciju Belgije je 2018. godine vodio do trećeg mesta na Mundijalu u Rusiji.

Kurir sport/Sportsport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track