TO JE IBRA - EGO DO NEBA, DUGAČAK JEZIK I NESTVARNA HARIZMA Bivši saigrač iz Barse otkrio ludu priču: Pre treninga je samo rekao..
Foto: JOSEP LAGO / AFP / Profimedia

anegdota

TO JE IBRA - EGO DO NEBA, DUGAČAK JEZIK I NESTVARNA HARIZMA Bivši saigrač iz Barse otkrio ludu priču: Pre treninga je samo rekao..

Fudbal -

Ukrajinski fudbaler Dmitrij Čigrinski, saigrač Zlatana Ibrahimovića u Barseloni, otkrio je zanimljivu anegdotu iz perioda kada je sa slavnim golgeterom delio svlačionicu u katalonskom gigantu.

Švedski fudbaler i jedan od najboljih napadača sveta Zlatan Ibrahimović proveo je samo godinu u Barseloni, a sezona 2009/2010 ostala je zapamćena po njegovim navodnim sukobima sa trenerom Pepom Gvardiolom i saigračima. Ibrahimović u drugoj polovini sezone nije ni razgovarao sa Gvardiolom, a pričalo se da je bio u ratu i sa vodećim igračima katalonskog kluba Mesijem, Ćavijem i Inijestom. Zlatan je svojevremeno rekao da su Mesi i ostali igrači bili Gvardiolini "poslušni đaci", uz konstataciju da slavni stručnjak samo glumi filozofa i da je ustvari loš čovek.

Čigrinski, koji je te sezone branio boje Barselone, imao je sjajan odnos sa Ibrahimovićem.

"Najviše sam se družio sa Ibrahimovićem i Maksvelom, jer je Zlatan ževeo u istom hotelu kao i ja. Nisam vozio, pa sam sa njim išao na treninge. Zlatan je bio izuzetno zanimljiv lik" kaže Čigrinski i otkriva:

"Govorio je svima da je najbolji na svetu. Sećam se da mi je pre jednog treninga rekao: 'Ovi ljudi ne shvataju da ja imam kvalitet kao Mesi i Ronaldo zajedno'".

Čigrinski je u Barselonu stigao na leto 2009. godine iz Šahtjora za neverovatnih 25 miliona evra. Očekivalo se da će biti veliko pojačanje za Katalonce, a na kraju se ispostavilo da je jedan od najvećih promašaja slavnog kluba.

Proveo je samo godinu dana u klubu i vratio se u Šahtjor.

"Nisam se uklopio u ekpu. Bio sam pod pritiskom stalno, Pep je pokušavao da me smiri, ali nije išlo. Nisam uspeo da se dokažem i to mi je jasno. Ipak, čast mi je što sam bio tamo, iako nisam igrao. Biti među najboljim igračima, iako si najgori među njima je nešto što za mene nije sramota", zaključio je Ukrajinac.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track