POSLE TRI KROŠEA, BOKSA UMESTO FUDBALA I KAZNE, SRBIN SE POKAJAO: Ovako nijedan sportista ne sme da se ponaša! Izvinjavam se svima
Foto: Lukasz Grochala/Cyfrasport / Zuma Press / Profimedia

poljska

POSLE TRI KROŠEA, BOKSA UMESTO FUDBALA I KAZNE, SRBIN SE POKAJAO: Ovako nijedan sportista ne sme da se ponaša! Izvinjavam se svima

Fudbal -

Filip Mladenović neće po dobrom pamtiti finale Kupa Poljske i osvajanje trofeja sa Legijom iz Varšave.

Filip Mladenović
foto: Mikolaj Barbanell / Zuma Press / Profimedia

Srpski reprezentativac bio je vinovnik i učesnik velike tuče posle izvođenja penala u meču protiv Rakova.

Filip Mladenović (31) odigrao je dobru utakmicu, ali je u potpunosti zakazao po njenom završetku. Umesto da se koncentriše na fudbalske prilike, ponašao se kao bokser.

Pravim krošeima i direktima rođeni Čačanin pogađao je čak trojicu igrača Rakova - Marćina Čebulu, Viktora Dlugoša i Žoana Karlosa. Ulazio je u konflikt sa njima Filip Mladenović, pa kako bi ih udario, tako je bežao prema igračima Legije.

Po njegovu žalost, ceo incident ispratile su TV kamere, a na snimcima se tačno vidi šta radi igrač reprezentacije Srbije. Disciplinska komisija FS Poljske delovala je po hitnom postupku.

Filip Mladenović kažnjen je sa tri meseca zabrane igranja fudbala, a pored vremenske suspenzije moraće i da plati nešto više od 26.000 evra.

Posle svega, Filip Mladenović izdao je javno izvinjenje.

- Finale kupa Poljske bio je meč pun emocija i drame. Nažalost, i one nesportske koje su me pogodile. Izvinjavam se zbog svog ponašanja igračima, posebno Marćinu Čebuli, Viktoru Dlugošu i Žoanu Karlosu, kao i ekipi Rakova iz Čestohove. Uključujući trenera Mareka Papšuna. Znam da je moje ponašanje bilo neprihvatljivo. Nijedan sportista ne bi trebalo da se tako ponaša. Takođe se izvinjavam igračima mog tima, mom osoblju i navijačima zbog nedostojnog predstavljanja boja Legije Varšave. O ovoj temi više neću javno govoriti - napisao je na instagramu Filip Mladenović.

Filip Mladenović
foto: Printskrin/Instagram

Filipu Mladenoviću na kraju sezone ističe ugovor sa Legijom i izvesno je da će napustiti Poljsku. Međutim, promena kluba neće ga spasiti izdržavanja kazne, jasno ukazuju propisi FIFA i UEFA.

Mladenović je blizu dogovora sa grčkim Panatinaikosom koji sa klupe predvodi Ivan Jovanović, a zeleni dres bi trebalo da zaduži početkom leta. U Atini će i odraditi kaznu iz Poljske.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track