KANGA IZ ZVEZDE MEĐU DESETORICOM NAJBOLJIH DRIBLERA NA SVETU: Veliko priznanje i čast za fudbalera crveno-belih
Foto: www.crvenazvezdafk.com

statistika

KANGA IZ ZVEZDE MEĐU DESETORICOM NAJBOLJIH DRIBLERA NA SVETU: Veliko priznanje i čast za fudbalera crveno-belih

Fudbal -

Gelor Kanga, fudbaler Crvene zvezde, nalazi se među destoricom najboljih driblera na svetu, prema statističkim podacima Međunarodnog centra za sportske studije (CIES).

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Reprezentativac Gabona i crveno-bela "osmica" ima impresivnu statistiku, među najboljim centralnim i defanzivnim veznim driblerima sveta starijim od 23 godine. Gelor Kanga ima dribling na svaka 22 minuta i 23 sekunde, a uspešnost je 83.7 odsto! Ukoliko bi se gledali isključivo procenti, onda Kanga ima najveću uspešnost na svetu!

Uz starosni uslov, da bi igrač ušao u konkurenciju potrebno je i da je tokom proteklih godinu dana proveo najmanje 1.500 minuta u nacionalnim prvenstvima. Konačna ocena data je na osnovu tri faktora koje meri "WyScout"- vremenskog razmaka između dva uspešna driblinga, procenat uspešnosti, te kvalitet saigrača i rivala. Baš zahvaljujući ovom poslednjem parametru, Kanga nije bio bolje plasiran.

Gelor Kanga
foto: Printskrin

Ali, deveto mesto za fudbalera Crvene zvezde, odnosno naći se u takvom krem društvu, je velika čast, ne samo za njega, već i za Crvenu zvezdu. Prvi na listi je Frenki De Jong iz Barselone, drugi je Mateus Nunjez iz Vulverhemptona, treći Luka Modrić iz Reala, a četvrti Vendel iz Zenita. Na listi su još Mateo Kovačić iz Čelsija, Riki Puig iz Los Anđeles Galaksija, Rodrigo Alijendro iz River plejta, Alvaro Fidalgo iz Amerike, te pored Gelora Kange i Roei Gordana iz Hapoela Ber Ševe.

Gelor Kanga igrao je u dva navrata za Crvenu zvezdu. Prvo od 2016. do 2018, a onda od 2020. pa sve do današnjih dana. Odigrao je 123 utakmice u crveno-belom dresu i dao 26 golova, od kojih su neki bili spektakularni, kao onaj protiv Krasnodara za plasman u Ligu Evrope, ili Genta i Milana u istom takmičenju, Partizana...

Navijači su mu posvetili i pesmu "Kanga, Zvezdina bitanga".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track