"TRENER REKAO IGRAČIMA DA SAM DOBRA SAMO ZA KREVET I KUHINJU" Natalija trpela neviđenu TORTURU: U suzama sudila fudbalske mečeve!
Foto: Instagram

ispovest

"TRENER REKAO IGRAČIMA DA SAM DOBRA SAMO ZA KREVET I KUHINJU" Natalija trpela neviđenu TORTURU: U suzama sudila fudbalske mečeve!

Fudbal -

Učešće žena u muškom fudbalu više nije senzacija, iz godine u godinu taj trend se razvija i postaje sve popularniji širom sveta.

U modernom fudbalu, žene se sve češće nalaze na fudbalskim terenima, ali predrasude i dalje postoje i nimalo im nije lako da se izbore sa njima.

Fudbalski sudija je jedno od najtežih zanimanja za žene, jer nije jednostavno deliti pravdu, naročito ne pripadnicima jačeg pola. U to se uverila i odvažna Natalija Vavžinjak koja je na fudbalskim terenima u Poljskoj doživela neviđeni pakao.

Natalija je nekada profesionalno igrala fudbal, ali je zbog teške povrede kolena morala da završi karijeru. Završila je kurs za sudije i makismalno se posvetila novom izazovu.

Od 2019. počela je da sudi mečeve u nižim ligama Poljske, najpre je bila linijski sudija, a onda počela da deli pravdu i kao glavni arbitar.

Nažalost, na niželigaškim terenima odživela je brojne neprijatnosti.

"Najviše me boli što igrači i treneri imaju preterano visoko mišljenje jedni o drugima. Ne shvataju da najniže lige sude mlade sudije, koje tek uče i stiču iskustvo. Ako pogrešimo, trpimo sramne uvrede", kaže Natalija.

Na drugom meču u karijeri Natalija je doživela neviđenu psihičku torturu.

"Trener je očito imao probleme sam sa sobom. Doveo je u pitanje moje odluke. Reako je da sam sposobna samo za kuhinju. Govorio je svojim igračima da sam dobra samo za krevet i ništa više", otrkiva Natalija i dodaje:

"Nakon utakmice je rekao, da ima ćerku kao što sam ja, da bi joj razbio glavu. To više nije obična uvreda, to je nešto mnogo opasnije".

Trener koji je vređao Poljakinju dobio je novčanu kaznu i suspendovan je na tri utakmice.

Nažalost, to nije bio jedini incident.

Golman jednog tima joj je na utakmici dobacio:

"Da li želiđ dobar k**ac, da te neko od nas dobro p*jebe".

Natalija nije htela da odustane. Ova hrabra i odvažna devojka obrisala je suze, stisla zube i nastavila da radi ono što voli.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track