ŠAHTJOR DRAKONSKI KAŽNJEN, UZIMAJU MU 50 BODOVA: Namestili su veliki broj utakmica, Savez nije imao milosti! Oduzeli im TITULU!
Foto: Printskrin/Instagram

neverovatno

ŠAHTJOR DRAKONSKI KAŽNJEN, UZIMAJU MU 50 BODOVA: Namestili su veliki broj utakmica, Savez nije imao milosti! Oduzeli im TITULU!

Fudbal -

Fudbalski savez Belorusije oduzeo je titulu šampiona Šahtjoru osvojenu 2022. godine.

Šahtjor Soligorsk
foto: Printskrin/Instagram

Kako je objavljeno na sajtu Fudbalskog saveza Belorusije, klub Šahtjor iz Soligorska takođe je kažnjen oduzimanjem 50 bodova! U tekućoj sezoni biće im oduzeto 30, a u sezoni 2024. 20 bodova. Razlog je organizovanje nameštanja utakmica. Šahtjor je sankcionisan i sa 370 hiljada beloruskih rubalja (134.160 evra).

Za isti prekršaj kažnjena su još dva kluba. Energetik sa 26.880 evra, 20 bodova minusa u tekućoj i 10 u narednoj sezoni. Zatim Belišina, 26.880 evra, 10 bodova u aktuelnoj i pet u sledećoj sezoni.

Ovu odluku doneli su disciplinski i etički organi federacije na osnovu istrage Istražnog komiteta Belorusije. Prema istrazi, prošle godine rukovodstvo Šahtjora je tokom nacionalnog šampionata organizovalo nameštanje utakmica, a vršeni su i nedozvoljeni podsticaji za timove vodećih liga.

Šahtjor Soligorsk
foto: Printskrin/Instagram

Trenutno, Šahtjor iz Soligorska zauzima peto mesto na tabeli prvenstva Rusije sa 13 bodova posle šest utakmica. Za klub igra i jedan srpski fudbaler Dominik Dinga, nekadašnji igrač Partizana i Vojvodine.

U sezoni 2022. za Šahtjor iz Soligorska igralo je nekoliko fudbalera iz Srbije - Miloš Šatara, Nikola Antić, Aleksa Pejić, Đorđe Ivanović i Igor Ivanović. Upravo su naši internacionalci bili najzaslužniji za osvajanje titule 2020. i prekid dominacije Bate Borisova. Otada, Šahtjor je uzeo tri titule zaredom.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track