UŽAS, SA 220 KILOMETARA NA SAT SE ZAKUCAO ZID: Jeziva pogibija mladog fudbalera! Očevidac otkrio šta se stvarno desilo? (VIDEO)
Foto: screenshot Telegram

tragedija

UŽAS, SA 220 KILOMETARA NA SAT SE ZAKUCAO ZID: Jeziva pogibija mladog fudbalera! Očevidac otkrio šta se stvarno desilo? (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaler Aleksandar Karjakin poginuo je 12. maja na autoputu za Minsk.

Aleksandar Karjakin
foto: screenshot Telegram

Nekadašnji fudbaler moskovskih klubova Spartaka, Himkija i Dinama Aleksandar Karjakin (32) posle udesa transportovan je u bolnicu, ali je tamo podlegao strahovitim povredama zadobijenim u udesu.

Prema pisanju ruskih medija Aleksandar Karjakin učestvovao je u uličnim trkama. Nesreća se dogodila u 1:30 časova, a Nisan sportiste je uleteo u graničnik na autoputu. Automobil se posle stravičnog udarca nekoliko puta okrenuo i posle prevrtanja završio na sredini kolovoza. Ovo je druga smrt koja potresa ruski fudbal, pošto je u oktobru 2022. tragično skončao Maksim Artjomov koji se bacio u smrt sa 17. sprata.

Aleksandar Karjakin
foto: screenshot Telegram

- To se dogodilo bukvalno 30 metara od mene, vozio sam se u nizu automobila brzinom od 100 km/h - rekao je Ilja, za ruski portal "MK", očevidac nesreće i nastavio:

- Dva sportska automobila su se trkala. "Nisan" je hteo da uleti u džep na putu, a tamo je bilo mokro posle kiše. Automobil je išao najmanje brzinom od 140 km/h, možda i više. I tako je uleteo u graničnik.

Svedok je potom izneo jezive detalje. Spekuliše se da je nesrećni fudbaler vozio daleko brže od 140 km/h, izvesno 200 km/h, možda i 220 km/h.

- Prvo je vozač udario u šoferšajbnu, pošto nije bio vezan pojasom, zatim mu se automobil zavrteo, a on je izleteo na desna suvozačeva vrata i bukvalno ih sam sobom izbio.

Jedan od svedoka koji je među prvima stigao na mesto nesreće kako bi pomogao nastradalom, pozvao je hitnu pomoć. Pronašao dokumenta Aleksandra Karjakina i sa fudbalerovog telefona pozvao prijatelje.

- Pritrčao je prijatelj vozača i našao pojas, a uz njegovu pomoć su povukli nogu stradalog, stavili podvez. Nešto kasnije, stigli su i drugi trkači koje sam pozvao. Prvih deset minuta motor automobila je radio, uspeli smo da ga ugasimo skidanjem mlaznice da auto ne bi eksplodirao.

Aleksandar Karjakin
foto: screenshot Telegram

Kako piše portal "MK" nesreća se dogodila tokom ulične trke, koja se, prema rečima očevidaca, redovno održava na ovom delu autoputa. Ulični trkači se okupljaju na lokalnoj benzinskoj pumpi, nedaleko od deonice autoputa sa naplatom putarine.

Zajedno sa fudbalerom u automobilu je bila još jedna osoba - snimatelj, ali je nešto pre nesreće izašao iz sportskog automobila. Karjakin je bio sam u kolima, to je sigurno.

Aleksandar Karjakin
foto: screenshot Telegram

Aleksandar Karjakin igrao je za fudbalske klubove iz Moskve - Spartak, Himki i Dinamo. Godine 2018. završio je profesionalnu karijeru.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track