ROMANTIKA! Najveći meč Srpske lige u istoriji! Kasalica: Ja ovo nikad nisam video!
Foto: Nenad Kostić

romantika

ROMANTIKA! Najveći meč Srpske lige u istoriji! Kasalica: Ja ovo nikad nisam video!

Fudbal -

Skoro 5.000 navijača došlo da gleda derbi između Zemuna i OFK Beograda za ulazak u viši rang

Neviđeno! Ko bi rekao da će se na jednom meču Srpske lige okupiti čak 5.000 navijača i da će atmosfera biti bolja nego na većini superligaških stadiona.

Bilo je u Gornjoj varoši žestokog navijanja, bakljade, a umalo da dođe i do fizičkog obračuna pristalica Zemuna i OFK Beograda (0:1). Srećom, sve se završilo samo na prozivkama. Navijači Zemuna priredili su sjajnu koreografiju preko dve tribine, pokušavajući da na taj način pomognu svojim ljubimcima.

Ipak, Zemun nije uspeo da pronađe put do gola „romantičara“, ali je zato iskusni fudbaler gostiju Andrija Kaluđerović u 28. minutu šokirao domaće i doneo veliku radost navijačima OFK.

FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

- Otkad je Zemun kiksnuo protiv Borče pričalo se mnogo o ovom meču. Atmosfera je bila fantastična. Nisam očekivao ni 50 odsto onoga što sam video na stadionu, nikad se tako nešto nije desilo. Čuo sam da je preko hiljadu ljudi ostalo napolju - kaže za Kurir iskusni fudbaler OFK Beograda Filip Kasalica.

Iako su 70 minuta igrali sa igračem manje, „romantičari“ su izdržali do kraja.

- Oni su napadali konstantno otkad nam je isključen igrač, ali ne sećam se nijedne njihove ozbiljnije šanse, defanzivu smo odradili bez greške. Prvi smo na tabeli, sve je u našim rukama, idemo na sve tri pobede do kraja - dodao je on.

OFK Beograd sada ima isti broj bodova kao Zemun (58), ali bolji međusobni skor, što je ogromna prednost. Do kraja prvenstva ostala su tri kola. Dakle, „romantičarima“ je put do Prve lige Srbije otvoren, samo da ne naprave neki kiks.

FK Zemun, OFK Beograd
foto: Nenad Kostić

Nova misija

Andrija mi je rekao da zatvorimo krug

Interesantno je da je Kasalica sa strelcem gola Andrijom Kaluđerovićem igrao za OFK Beograd pre skoro 30 godina.

- Jeste, zajedno smo igrali u omladincima. Andrija je lepo rekao da se vratimo da zatvorimo krug. Ovo je tek početak povratka OFK Beograda na veliku scenu. Stvorena je jako zanimljiva ekipa. Što se uprave kluba tiče, Stefan Babović, Kostadin Terzić i Andrej Mrkela su mladi, s njima imamo prijateljski, porodični odnos - zaključio je Kasalica.

Predrag Gajić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track