SRPSKI KLUB OSVOJIO NEMAČKU LIGU! Oni su pravi HIT, a nastali su kako bi očuvali tradiciju Jugoslavije i sećanje na KULTNI LIST!
Foto: FK. Tempo

BRAVO

SRPSKI KLUB OSVOJIO NEMAČKU LIGU! Oni su pravi HIT, a nastali su kako bi očuvali tradiciju Jugoslavije i sećanje na KULTNI LIST!

Fudbal -

Fudbalski klub Tempo iz Frankfurta osvojio je takmičenje u sedmoj ligi Nemačke i tako obezbedio plasman u viši rang.

Ono što je zanimljivo celoj priči je da se radi o srpskom klubu koji se takmiči u tamošnjoj ligi, a iza koje se krije neverovatna fudbalska priča.

Tempo je, osnovan davne 1972, a na svom zvaničnom sajtu objasnio je čitavu situaciju.

"Davne 1972. godine grupa naših zemljaka odlučila je da osnuje društvo u kojem će se okupljati naši građani, kako bi gajili naš jezik i tradiciju. Već iduće, 1973. godine klub je zvanično osnovan i registrovan u gradu Frankfurtu kao kulturno i sportsko udruženje. Klub je dobio ime po čuvenom sportskom časopisu „Tempo“, kojeg je čitala gotovo cela bivša Jugoslavija. Ime je ostalo postojano do dana današnjeg. Osnivači našeg kluba su: Aleksić Časlav, Hamin Branko, Čučak Ljubomir, Gluhović Vojislav, Rakić Pavle, Ivanković Mladen", stoji u obrazloženju kluba.

Tempo je odigrao fantastičnu sezonu, nisu zabeležili niti jedan poraz i tri kola pre kraja šampionata su uspeli da se domognu višeg ranga. Oni su iz 29 odigranih utakmica, zabeležili 24 pobede i pet remija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track