CRVENA ZVEZDA IMA NAJBOLJEG ASISTENTA U 21. VEKU: Ovaj maher upisao je 53 uspešna dodavanja na 184 utakmice
Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

majstor pas igre

CRVENA ZVEZDA IMA NAJBOLJEG ASISTENTA U 21. VEKU: Ovaj maher upisao je 53 uspešna dodavanja na 184 utakmice

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ne prestaju da obaraju rekorde, kako ekipno, tako i individualno.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Tako je miljenik navijača Gelor Kanga, jedan od najboljih stranih fudbalera u istoriji kluba, ispisao istoriju po broju ostvarenih asistencija u 21. veku sa čak 53 proigravanja za pogodak.

Kangin boravak u Zvezdi raduje sve, kako navijače zbog sjajnih poteza, tako i saigrače usled lucidnih asistencija. Sjajan je izvođač prekida, jedan od najbolji u ekipi kada su u pitanju duge i prenosne lopte, ali i kroz pas igru se neretko desi da Gabonac uputi asistenciju.

Gelor Kanga
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svojom kreativnošću i konstantnošću, Kanga je jedan od lidera Zvezde na terenu, a koliko njegova igra prija ostalim prvotimcima kluba - govori činjenica da je namestio 53 gola u cveno-belom dresu na 184 takmičarske utakmice te da je u tom segmentu najuspešniji u od 2001. godine pa do danas.

Prvu asistenciju reprezentativac Gabona je zabeležio 7. jula 2016. godine u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Valete, kada je prebacio kompletnu defanzivnu liniju protivnika i spojio sa golom Aleksandra Kataija. Te takmičarske godine je upisao skor 15 nameštenih golova, od toga 13 u domaćem prvenstvu, a dva u Evropi. Najviše je tada kombinovao sa Boaćijem sa kojim se fenomenalno slagao na terenu, a u narednim godinama virtuoz u kopačkama je spajao sa golom Aleksandra Pešića, Milana Pavkova, Aleksandar Kataija, Mirka Ivanića, Osmana Bukarija

Aleksandar Katai
foto: www.crvenazvezdafk.com

U Superligi Srbije je ostvario bilans od 44 asistencije, u međunarodnim takmičenjima (Liga Evrope i kvalfikacije za Ligu šampiona i ligu Evrope) osam, dok je u nacionalnom kupu zabeležio jedno proigravanje za pogodak. Pored njegovih neverovatnih pogodaka, o kojima se mnogo priča u zvezdaškoj javnosti, ne mogu da se ne spomenu njegovi sjajno izvedeni udarci iz ugla za Ivanića (protiv večitog rivala) i za Pavkova (protiv Milana).

Međutim, "Zvezdina osmica" nikako ne bi trebalo da se opušta s obzirom da ga u stopu prate Aleksandar Katai sa 50 asistencija i Mirko Ivanić koji ih je zabeležio 46. Dugo je na prvom mestu asistencija u 21. veku u Crvenoj zvezdi bio Nenad Milijaš, koji je u tri navrata branio naš grb, a uspeo je da namesti neverovatna 42 pogotka.

Nenad Milijaš
foto: Starsport/Srđan Stevanović

Od nekadašnjih igrača u novom milenijumu koji su prednjačili po broju ostvarenih asistencija treba istaći El Fardu Bena, jer je najbolji strani strelac u istoriji Crvene zvezde uputio pas za pogodak 47 puta, kao i brzonog Darka Lazovića koji je za šest godina u našem klubu namestio 30 golova.

Crvenu zvezdu do kraja sezone očekuju još dva duela u domaćem prvenstvu i sigurno barem jedna utakmica u Kupu Srbije. Imaće Kanga mogućnost da dodatno poveća lični bilans asistencija već sutra na meču protiv TSC u kupu Srbije, ali i na proslavi 34. šampionske titule pred punom Marakanom 28. maja u 19 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track