SRBIJA IMA IGRAČA U FINALU LIGE ŠAMPIONA U FUDBALU: Da, nije greška! Igra za Inter i naslednik je ČUVENOG ASA
Foto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

simone veruje u njega

SRBIJA IMA IGRAČA U FINALU LIGE ŠAMPIONA U FUDBALU: Da, nije greška! Igra za Inter i naslednik je ČUVENOG ASA

Fudbal -

Fudbaleri Intera pobedili su Milan i u drugom meču polufinala Lige šampiona, rezultatom 1:0, posle gola Lautara Martineza u 74. minutu.

Aleksandar Stanković, Filip Stanković
foto: Printskrin/Instagram

Nije to bila utakmica za pamćenje, verovatno će se i brzo zaboraviti, međutim jednom momku ostaće u sećanju. Naime, trener Intera Simone Inzagi ukazao je veliko poverenje Aleksandru Stankoviću, sinu Dejana Stankovića. Momku koji je u zvaničnom protokolu nosio dres sa brojem 50.

Inter, Dejan Stanković
foto: Printscreen

Ovo nije prvi put da se Aleksandar Stanković nađe u protokolu najboljeg tima Intera. Dana 1. oktobra 2022. godine sedeo je na klupi Intera u meču protiv Rome na San Siru.

Mladi fudbaler Intera Aleksandar Stanković nije još dobio priliku da debituje za prvu ekipu. Ima 17 godina i član je omladinskog tima "nero-azura" i blistava budućnost kluba. Igra na istoj poziciji kao i njegov otac Dejan, na mestu defanzivnog veznog.

Aleksandar Stanković prošao je sve mlađe selekcije reprezentacije Srbije, a trenutno je član tima do 18 godina i kapiten.

Pored Aleksandra, član Intera je i srednji Dejanov sin Filip Stanković (21). Sjajni golman ima ugovor sa "nero-azurima" do juna 2024. godine, a već drugu godinu brani na pozajmici u holandskom klubu Volendamu.

Pre tri godine, Aleksandar Stanković tokom pandemije korona virusa proveo je nekoliko meseci sa ocem Dejanom u Beogradu. Tada je trenirao sa vršnjacima iz Crvene zvezde.

Aleksandar Stanković, Dejan Stanković
foto: Crvenazvezdafk.com

Dejan Stanković tada je o svom najmlađem nasledniku rekao:

- Igra lepo, kao zadnji vezni, zabavlja se. Ima dobar šut, to je malo genetski ostalo i od mene i od Mileta (Milenko Aćimović bivši fudbaler Zvezde i rođeni brat Stankovićeve supruge Ane, prim. aut.) ima dobru praćku, ali mora još mnogo pasulja da jede.

Mladi Stanković tada je izjavio da bi voleo da zaigra u dresu Crvene zvezde.

- Za sad sam u Interu, za koju godinu ćemo videti kako će biti, voleo bih da igram u Zvezdi - kazao je Aleksandar Stanković.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track