CRVENA ZVEZDA U FINALU KUPA, MEČ U NOVOM SADU PREKINUT: Crveno-beli sa penala slomili otpor TSC-a! Čeka se drugi finalista VIDEO
Foto: @starsport

Polufinale kupa

CRVENA ZVEZDA U FINALU KUPA, MEČ U NOVOM SADU PREKINUT: Crveno-beli sa penala slomili otpor TSC-a! Čeka se drugi finalista VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde prvi su finalisti Kupa Srbije pošto su u Bačkoj Topoli savladali TSC sa 3:0 (1:0).

Crveno-beli su do pobede stigli golovima Kange iz penala u 33. minutu, Ivanića u 56. minutu i Kangve iz penala u 72. minutu.

Još uvek se ne zna ko će igrati protiv Crvene zvezde za trofej, pošto je utakmica između Vojvodine i Čukaričkog prekinuta u 32. minutu zbog velikog nevremena koje je pogodilo Novi Sad.

U trenutku prekida Čukarički je vodio sa 2:0, golovima Rogana u 7. i Badamosija u 27. minutu.

Crveno-beli će tako biti u prilici da prvi put u istoriji osvoje tri vezane duple krune. Bio bi to i 27. trofej u kupu.

TSC je bolje započeo utakmicu i imao priliku već u 5. minutu da stigne do vođstva. Vukić je oboren od strane Borjana, ali se golman Zvezde iskupio i odbranio penal.

Jedan od bitnih momenata utakmice je i drugi žuti karton Cvetinovića u 46. minutu, posle kog je domaći tim ostao sa igračem manje.

Kurir sport

TSC - CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

VOJVODINA - ČUKARIČKI 0:2 (0:2) PREKID

Utakmica u Novom Sadu je definitivno prekinuta zbog velikog nevremena i neće se nastaviti večeras. Ostaje da se vidi da li će eventualno sutra biti nastavljena.

TOK MEČA

2. POLUVREME

84. minut - Žuti karton za Mijatovića

Napadač Zvezde je oštro startovao na golmanu TSC-a Iliću.

82. minut - Izmena u Zvezdi

Nikolić menja Viga.

77. minut - Dobra prilika za TSC

Krpić je šutirao sa ivice šesnaesterca, ali preko gola.

75. minut - Dvostruka izmena u Zvezdi

Mijailović ulazi umesto Srnića i Mijatović umesto Kanga.

74. minut - Eraković zaradio žuti karton

Štoper Zvezde nije mogao drugačije za zaustavi Kuveljića, sem faulom, pa je zapisan.

73. minut - Dvostruka izmena u TSC-u

Krstić i Stojić su izašli, a ušli Ćalušić i Krpić.

72. minut - GOOOL! Kangva sa penala za 0:3

Hladnokrvno je Kangva izveo jedanaesterac. Poslao je snažnu loptu u desni ugao gola Ilića.

70. minut - Novi penal za Zvezdu

Golman Ilić je loše procenio put lopte, pa je u nastavku akcije oborio Bukarija. Ilić je tom prilikom ostao da leži na zemlji zbog udarca.

69. minut - Bukari se osramotio

Bukari je izbio sam ispred golmana Ilića, ali je napadač Zvezde šutirao zaista loše.

64. minut - Pešić je zapisan u beležnicu sudije

Napadač Crvene zvezde je prvi fudbaler ovog kluba koji je dobio žuti karton.

62. minut - Trostruka izmena u TSC

Luka Ilić umesto Saše Jovanovića, Đakovac umesto Milosavljevića i Ratkov umesto Vukića ulaze u TSC.

57. minut - Prva izmena u Zvezdi

Umesto Kataija u igri je Kangva.

56. minut - GOOOL! Mirko Ivanić duplira vođstvo Zvezde - 0:2

Kanga je izveo korner sa desne strane, Pešić je zakačio loptu glavom, ona je došla do Ivanića koji je iskosa sa leve strane glavom matirao golmana Ilića. Bila je i VAR provera koja je potvrdila odluku sudije.

55. minut - Katai šutira preko gola

Dobra prilika za Zvezdu, Katai je glavom šutirao preko gola.

46. minut - TSC ostaje sa igračem manje

Već u prvom napadu u drugom poluvremenu, TSC je ostao sa igračem manje. Loše odigrana povratna lopta domaćeg tima, Cvetinović je oborio Pešića, a pošto je već imao žuti karton, ovo mu je bio drugi.

46. minut - Nastavljena je utakmica u Bačkoj Topoli

Neizvestan je nastavak utakmice u Novom Sadu.

Zvanični spiker je zamolio navijače da još malo ostanu na pokrivenoj zapadnoj tribini, dok se čeka "odluka nadležnih fudbalskih organa o nastavku utakmice".

1. POLUVREME

41. minut - Ivanić promašio veliku šansu

Odlična kombinacija Ivanića i Kataija, ali Ivanić iz odlične pozicije šutira preko gola.

38. minut - Umalo tuča u Bačkoj Topoli

Žestok duel Petrovića i Bukarija, umalo je prerastao u fizički obračun.

33. minut - GOOOL! Kanga je strelac iz penala

VAR je presudio da je penal za Zvezdu. Kanga je izveo najstrožu kaznu i pogodio mrežu TSC-a. Cvetinović je rukom zaustavio prethodno šut Kange.

32. minut - Prekid u Novom Sadu

Zbog velikog nevremena, sudija Živković je poslao igrače obe ekipe u svlačionicu. Kiša je natopila teren, pa nema uslova trenutno da se igra.

32. minut - Zvezda traži penal

Kanga je šutirao ka golu domaćina, njegov šut je izblokiran, a gosti traže penal.

27. minut - GOOOL! Badamosi duplira prednost Čukaričkog

Badamosiju prija Vojvodina. Prošao je po levoj strani, prevario Vitasa, prediblao golmana Simića i plasirao loptu u mrežu pored Traorea.

25. minut - Ovusu propustio kolosalnu šansu

Fudbaler Čukaričkog je krenuo sam ka golu Novosađana sa oko 40 metara, ali su ga u kaznenom prostoru sustigli fudbaleri Vojvodine i izbacili loptu u korner. Posle kornera Ovusu šutira opasno, ali tik iznad prečke.

23. minut - Pravo nevreme u Novom Sadu

Provala oblaka u Novom Sadu smeta fudbalerima dve ekipe.

20. minut - Kanga pogađa stativu

Opasan napad Crvene zvezde, Kanga poznat po šutu, je uputio udarac sa oko 20 metara, lopta je zakačila Ilića i završila na stativi.

15. minut - TSC-u poništen drugi gol

Saša Jovanović je matirao Borjana, ali je gol zbog ofsajda poništen. Ovo je drugi poništen gol za domaći tim u prvih 15 minuta.

7. minut - Novi zicer za TSC

Saša Jovanović je prevario Erakovića, ali je potom neprecizno šutirao.

7. minut - GOOOL! Rogan za vođstvo Čukaričkog - 0:1

Čukarički vodi u Novom Sadu golom Rogana. Bek ekipe iz Beograda je natrčao na odbijenu loptu i poslao je u mrežu domaće ekipe. Simić je odbio loptu posle šuta Ivanovića, ali je ona stigla do Rogana.

5. minut - Borjan brani penal!

Vukić je šutirao u donji levi ugao gola golmana Zvezde, ali je Borjan uhvatio loptu.

4. minut - Penal za TSC, ali će VAR to proveriti

Vukić je iskoristio grešku Erakovića, ušao u peterac, a onda pao posle kontakta sa Borjanom. VAR je potvrdio odluku sudije.

2. minut - TSC-u je poništen gol

Sasvim opravdano jer je Jovanović izašao van terena sa loptom.

1. minut - Počele su utakmice u Bačkoj Topoli i Novom Sadu

TSC - CRVENA ZVEZDA

Stadion: TSC Arena, Bačka Topola

Sudija: Stanko Ostraćanin

TSC: Ilić- Krstić, Cvetinović, Antonić - Stojković, Stojić, Kuveljić, Milosavljević, Petrović - Jovanović, Vukić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Azarov - Kanga, Mijailović - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić

VOJVODINA - ČUKARIČKI

Stadion: Karađorđe, Novi Sad

Sudija: Aleksandar Živković

VOJVODINA: Simić – Lazarević, Vitas, Traore, Jeličić – Topić, Zukić – Čumić, U. Nikolić, Malbašić – N. Nikolić.

ČUKARIČKI: Popović – Rogan, Drezgić, Pankov, Tošić – Docić, Sisoko – Tomović, Ivanović, Ovusu – Badamosi.

Od 18.30 časova sve oči ljubitelja fudbala u Srbiji biće usmerene ka Bačkoj Topoli i Novom Sadu.

U severnoj srpskoj pokrajini igraju se obe polufinalne utakmice kupa Srbije. U Bačkoj Topoli se sastaju TSC i Crvena zvezda, a u Novom Sadu Vojvodina i Čukarički.

Trener fudbalera TSC-a Žarko Lazetić rekao je da je njegova ekipa ostvarila uspeh plasmanom u polufinale Kupa Srbije, ali da će protiv Crvene zvezde, najjačeg protivnika, dati sve od sebe da pokaže koliko je napredovala.

"Kada se dođe do polufinala svaka ekipa ima šansu, ali mi igramo protiv najjačeg protivnika, protiv šampiona koji nas je i prošle godine u ovom takmičenju pobedio rezultatom 4:0. Znamo kada Zvezda nešto želi i kada su u nečemu 100 odsto, da je teško protiv njih. Čestitam i njihovom treneru, koji bez obzira na dešavanja u klubu, veliku prednost i nedoumicu da li ostaje u Zvezdi ili ide, i dalje pobeđuje. Oni su nam, bez dileme, najteži rival, ali samim tim što smo u polufinalu i što smo u prilici da igramo protiv takve ekipe u fenomenalnoj atmosferi na našem stadionu, samo po sebi je veliki uspeh. Nadam se da ćemo na predstojećem meču pokazati da jesmo i koliko napredovali", rekao je Lazetić.

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da je glavni cilj njegovog tima da prođe u finale Kupa, kao i da igrači imaju veliki motiv da do kraja sezone osvoje treću uzastopnu "duplu krunu".

"Očekujem dobar fudbal i otvorenu igru obe ekipe, uz želju da ponovimo našu partiju iz prethodnog meča i pobedimo, jer je upravo prolaz dalje najbitniji. Spremamo se i radimo kao da je to osnovni cilj. Većina igrača je spremna za meč, imamo malih problema sa virusom, ali ništa strašno", rekao je Milojević, preneo je klub.

Trener fudbalera Vojvodine Radoslav Batak rekao je da njegov tim čeka najvažniji meč ove sezone, kao i da ulaskom u finale Kupa žele da se upišu u istoriju kluba.

"Neću reći ništa novo ako kažem da nas očekuje najvažnija utakmica u sezoni. Mnogo ih je bilo do sada, ali je ova takođe jedna od njih. Želimo da uđemo u finale i da se upišemo u istorijske stranice kluba, jer Vojvodina je do sada osam puta igrala finale Kupa, a dva puta osvajala trofej. Svesni smo važnosti utakmice i značaja i mislim da smo spremni i verujem da ćemo to sutra i pokazati da našem stadionu pred našom publikom. Na prošloj utakmici smo malo i taktizirali, rekao sam i igračima da je utakmica sa Crvenom zvezdom prvo, a sa Čukaričkim drugo poluvreme. U svaku utakmicu ulazimo ozbiljno kako i dolikuje Vojvodini i njenoj tradiciji. Osim Uroša Nikolića koji je bio bolestan, ostali su svi trenirali i svi su spremni", rekao je Batak, preneo je klupski sajt.

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da je polufinalni meč Kupa protiv Vojvodine jedan od najbitnijih u sezoni, kao i da očekuje pravi derbi u Novom Sadu.

"Sigurno je predstojeći meč jedan od najbitnijih u sezoni. I zbog samog plasmana u finale Kupa, mogućnosti da se borimo za trofej, ali i definitivne raspodele evropskih pozicija za narednu sezonu. Čeka nas veoma kvalitetan protivnik, ponovo igramo kao gosti, biće baš zanimljiva i teška utakmica, pravi derbi. Očekujem veoma motivisanu Vojvodinu, baš kao i naš tim. Takođe, smatram da će biti slična utakmica nekadašnjoj, kao što je bilo na Banovom brdu. Možda grešim, ali ne očekujem mnogo golova. Svakako nas čeka zahtevan meč, fizički, psihički i taktički. Bitno je i nama i Vojvodini da pokažemo zašto smo u vrhu i zašto imamo velike ambicije, a rezultat će ovoga puta biti najbitniji", rekao je Kerkez, preneo je klupski sajt.

Iako je po prvobitnom kalendaru meč za trofej trebalo da se igra 3. juna, došlo je do promene. Na inicijativu Crvene zvezde promenjen je termin pa će finalni meč biti odigran 25. maja, u naredni četvrtak!

Crvena zvezda je aktuelni osvajač trofeja u Kupu Srbije i u finišu sezone će pokušati da odbrani pehar.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track