OSAM VELIČANSTVENIH U TRI FINALA: Srbija će imati predstavnike u završnici Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije
Foto: Shutterstock, Fabio Fagiolini/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia, Julian Meusel / SVEN SIMON / AFP / Profimedia, DAX Images/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia, Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia, Franco Romano / Al, EPA

za svaku pohvalu

OSAM VELIČANSTVENIH U TRI FINALA: Srbija će imati predstavnike u završnici Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencije

Fudbal -

Osmorica srpskih fudbalera igraće u finalima UEFA evropskih takmičenja na kraju sezone 2022/2023.

Liga šampiona
foto: Profimedia

Podatak za svaku pohvalu i divljenje. Dokaz da srpski fudbaleri imaju kvalitet i da se s pravom vrednuju na najvišem niovu u Evropi.

Aleksandar Stanković, Filip Stanković
foto: Printskrin/Instagram

U finalu Lige šampiona 10. juna u Istanbulu igraće Mančester siti i Inter. U timu "nero-azura" treba očekivati Aleksandra Stankovića, najmlađeg sina Dejana Stankovića i jednog od najdarovitijih igrača poniklih u akademiji kluba iz Milana. Mladi zadnji vezni ima 17 godina, a u polufinalu protiv Milana, trener Simone Inzagi ga je uvrstio u protokol, pa je mladi Srbin sa klupe odgledao utakmicu.

Nemanja Gudelj, Marko Dmitrović, Kasper Dolberg
foto: Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

U finalu Lige Evrope, u Budimpešti na stadionu "Puškaš arena", igraće Roma i Sevilja. U oba kluba Srbija će imati svoje predstavnike. Boje "vučice" iz Rima braniće Nemanja Matić i Mile Svilar, dok će za tim iz španske pokrajine Andaluzija igrati Nemanja Gudelj i golman Marko Dmitrović. Imena klubova, njihov renome i kvalitet koji poseduju garantuju vrhunsku fudbalsku predstavu.

Aleksa Terzić, Nikola Milenković, Luka Jović
foto: Marco Bucco / LaPresse / Profimedia

Završnicu Lige konferencije izborili su Fjorentina i Vest Hem, a finale će biti igrano u Pragu na stadionu "Eden arena". Za italijanskog predstavnika iz Firence igraju čak trojica Srba - Luka Jović, Nikola Milenković i Aleksa Terzić. Fjorentina nema dobru sezonu, izgubili su svaku šansu u Seriji A da se domognu Evrope, pa bi im osvajanje trofeja u Ligi konferencije mnogo značilo. Iste ambicije ima i Vest Hem iz Londona. Jedno je sigurno, biće to sjajan duel.

Srbija bi u prvoj polovini juna mogla da ima fudbalere koji su osvojili sva tri evropska UEFA takmičenja. Jasno je da trofej u Ligi Evrope ima, pošto za finaliste igraju srpski fudbaleri. Da bi kolekcija bila upotpunjena, ostaje nam da navijamo za Inter u Ligi šampiona i Fjorentinu u Ligi konferencije.

Liga šampiona

Istanbul 10. jun

Stadion: "Ataturk"

Liga Evrope

Budimpešta 31. maj

Stadion: "Puškaš arena"

Liga konferencije

Prag 7. jun

Stadion: "Eden arena"

Srbi u završnici

Aleksandar Stanković

Godine: 17

Klub: Inter

Pozicija: zadnji vezni

Vrednost: /

Nemanja Matić

Godine: 34

Klub: Roma

Pozicija: zadnji vezni

Vrednost: 4.000.000

Mile Svilar

Godine: 23

Klub: Roma

Pozicija: golman

Vrednost: 1.800.00

Nemanja Gudelj

Godine: 31

Klub: Sevilja

Pozicija: štoper

Vrednost: 4.000.000

Marko Dmitrović

Godine: 31

Klub: Sevilja

Pozicija: golman

Vrednost: 4.000.000

Luka Jović

Godine: 25

Klub: Fjorentina

Pozicija: napadač

Vrednost: 10.000.000

Nikola Milenković

Godine: 25

Klub: Fjorentina

Pozicija: štoper

Vrednost: 20.000.000

Aleksa Terzić

Godine: 23

Klub: Fjorentina

Pozicija: levi bek

Vrednost: 1.500.000

* podaci sa portala Transfermarkt

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track