Liga šampiona: Ronaldo spasao Murinja

Liga šampiona: Ronaldo spasao Murinja

Fudbal -
Fantastičan meč u Madridu obeležio Ronaldo koji je u 90. minutu doneo pobedu svom timu i spasio otkaza trenera Žozea Murinja

Parovi večerašnjih mečeva:

Grupa A

PSŽ - Dinamo Kijev 4:1 (3:0)(Ibrahimović 19p, Silva 29, Aleks 32, Pastore 90 - Velozo 87)

Dinamo Zagreb - Porto 0:2 (0:1)(Lučo Gonzales 41, Defur 90+2)

Grupa B

Monpelje - Arsenal 1:2 (1:2)(Belanda 9p - Podolski 16, Žervinjo 18)

Olimpijakos - Šalke 1:2 (0:1)(Abdoun 58 - Huvedes 41, Huntelar 59)

Grupa C

Milan - Anderleht 0:0

Malaga - Zenit 3:0 (2:0)(Isko 3, 76, Saviola 12)

Grupa D

Borusija - Ajaks 1:0 (0:0)(Levandovski 87)

Real - Mančester Siti 3:2 (0:0)(Marselo 76, Benzema 87, Ronaldo 90 - Džeko 69, Kolarov 85)

1. POLUVREME

Prvi pogodak u ovogodišnjem izdanju grupne faze Lige šampiona postigao je Isko iz Malage. Španski tim je neočekivano lako u uvodnim minutama meča sa Zenitom stekao veliko vođstvo od 2:0 i uspešno ga sačuvao do isteka prvih 45 minuta.

Na Iberijskom poluostrvu igra se i derbi 1. kola između Reala i Mančester Sitija, ali najtrofejniji i najskuplji tim sveta nisu uspeli da nađu put do mreže. Vredan pažnje je podatak da je Milan Nastasić starter u ekipi Sitija.

U obližnjem Zagrebu Dinamo nastavlja po staroj tradiciji - Porto je pogotkom Luča Gonzalesa u finišu prvog perioda došao u vođstvo. Inače, u Maksimiru prisustvuje sramotno mali broj gledalaca za jednu utakmicu Lige šampiona, tek 5.000.

Gosti istim rezultatom vode i na Karaiskakisu u Pireju. Šalke je postigao jedini gol protiv Olimpijakosa u finišu ovog perioda.

Dvojka je i na meču u Monpeljeu, gde gostuje Arsenal. Tobdžije nisu dobro započele meč, pošto je Belanda u 9. minutu iz penala doveo domaćine u vođstvo, ali su Podolski i Žervinjo u svega dva minuta preokrenuli rezultat.

Najubedljiviji su bili fudbaleri Pari Sen Žermena. Zlatan Ibrahimović je načeo Dinamo iz Kijeva pogotkom iz penala, a Silva i Aleks su dotukli Ukrajince.

Bez golova se igra u Milanu i Dortmundu, gde gostuju Anderleht i Ajaks.

2. POLUVREME

Prva dva pogotka u drugom poluvremenu viđena su u Grčkoj. Olimpijakos je stigao do izjednačenja protiv Šalkea u 58. minutu, ali je svega 60-tak sekundi kasnije gost ponovo poveo golom Huntelara.

Džeko je u 59. minutu šokirao Santjago Bernabeu. Real je bio bolji rival, često napadao i imao prilike za pogodak, ali je bosanski reprezentativac iskoristio kontru i doveo svoj tim u vođstvo. Odogovor "Kraljevskog kluba" je stigao sedam minuta kasnije. Marselo se probio po levoj strani, a onda sa ivice šesnaesterca poslao pravi projektil u drugi ugao gola golmana Harta.

Mreže na Santjago Bernabeu su dugo mirovale, a onda je sve eksplodiralo. Kolarov je iz slobodnog udarca u 85. minutu sa oko 30 metara ponovo pogodio mrežu Ikera Kasiljasa za novo vođstvo "Građana". Ali, Madriđani su i ovog puta stigli brzo do izjednačenja, tačnije posle svega dva minuta Benzema je izjednačio na 2:2.

Kakav meč u Madridu. Majstorija Ronalda, ušao je u šesnaesterac gostiju i iskosa matirao Harta za veliki preokret Reala.

Gotovo u istom 76. minutu Isko je svojim drugim pogotkom doneo Malagi prednost 3:0 u meču sa Zenitom.

Borusija iz Dortmunda se punih 87 minuta mučila sa Ajaksom. Humels je u 57. minutu promašio jedanaesterac, ali je Levandovski pogodio za veliko slavlje "Milionera".

Velozo je u finišu meča u Parizu smanjio prednost Pari Sen Žermena na 3:1, ali su "Sveci" golom Pastorea u zaustavnom vremenu ubedljivo savladali Dinamo iz Kijeva sa 4:1.

Na tužno praznom stadionu "Maksimir" Porto je u drugom minutu zaustavnog vremena potvrdio pobedu protiv Dinama golom Defura.

U grupi A Pari Sen Žermen i Porto su zabeležili očekivane pobede.

U grupi B Arsenal i Šalke su napravili veliki posao pobedama u gostima.

U grupi C Malaga je neočekivano lako deklasirala Zenit, dok je Milan još jednom razočarao svoje navijače pošto je na svom terenu odigrao bez golova protiv Anderlehta.

U grupi D Real i Borusija su zabeležili minimalne, ali vredne pobede na domaćem terenu.

http://www.youtube.com/watch?v=HHtSO1TBebE
http://www.youtube.com/watch?v=LePXyy2V2fc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track