OVO SU NAJVEĆI INCIDENTI ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Saigrač ga umalo ubio makazama, drugog je bacio u kantu za smeće VIDEO
Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

RANJENOG LAVA NE TREBA DIRATI!

OVO SU NAJVEĆI INCIDENTI ZLATANA IBRAHIMOVIĆA: Saigrač ga umalo ubio makazama, drugog je bacio u kantu za smeće VIDEO

Fudbal -

Nedelja 4. jun 2023. godine ostaće upamćena i po završetku karijere Zlatana Ibrahimovića.

Jedan od najboljih napadača svih vremena završio je karijeru u 41. godini sa osvojenih 27 trofeja i podatkom da je igrao u svim najjačim ligama na svetu.

Njegova duga karijera, ipak, imala je i one manje lepe detalje. Ibrahimović nikada nije dao na sebe, pa je često ulazio u konflikte sa rivalima, pa i saigračima.

Karijeru je počeo u Malmeu 1999. godine, a zatim su ga za 24 godine pamtili Ajaks, Juventus, Inter, Barselona, Milan, Pari Sen Žermen, Mančester junajted, Los Anđeles Galaksi i na kraju ponovo Milan.

Lav, kako je često voleo sebe da upisuje, često je pokazivao zube. Praktično, u svakom klubu ga je pratio neki incident. U Ajaksu ga je umalo ubio saigrač Mido. Egipatski napadač je stigao u klub iste godine kao i Ibrahimović. Ali iako je te 2003. godine imao tek 18 godina, Egipćanin je pokazao da je još "luđi" nego Zlatan. Jednom je ušao u svlačionicu i počeo da napada saigrače. Jedini koji mu se suprotstavio je bio Ibrahimović. To se Midu nije svidelo, pa ga je gađao makazama. Srećom i promašio.

Kapiten te ekipe Ajaksa bio je Rafael Van Der Vart. Zlatan i on zbog različitog karaktera se nikako nisu trpeli. Na utakmici Švedska - Holandija došlo je do sukoba. Ibrahimović je posle toga pretio da će mu odseći ruku. Pričalo se i da ga Van Der Vart ne voli zbog navodne ljubavne avanture koju je Zlatan imao sa njegovom suprugom Silvijom.

Klub je reagovao tako što je Ibrahimovića prodao Juventusu.

Tokom boravka u Italiji ušao je u sukob sa Markom Materacijem. Italijan je svoju prgavost pokazao i na slučaju sa Zinedinom Zidanom, kada ga je opsovao a ovaj ga udario glavom. Materaci je na jednoj utakmici Juventus - Inter krvnički uleteo i povredio Ibrahimovića. Zlatan je pune četiri godine čekao na osvetu. Kao član Milana je udario Materacija na jednoj utakmici tekvondo udarcem, pa ga je poslao u bolnicu.

Za vreme prvog boravka u Milanu, Ibrahimović je nalateo na sebi ravnog. Možda čak i jačeg. Bio je to njegov saigrač Oguči Onijevuo. Njih dvojica se od starta nisu "mirisala", pa je logična posledica bio sukob na treningu. Došlo je do brutalne tuče u kojoj je Ibrahimoviću bilo slomljeno rebro.

I ponovo Milan. Saigrač Đenaro Gatuzo nije kao dečak čitao poslovicu da je "ranjeni lav najopasniji". Italijan je zadirkivao Ibrahimovića na jednom od treninga. Provocirao ga je tokom celog treninga, dok je Ibrahimović ćutao. Kada su po završetku treninga krenuli ka svlačionici, Ibrahimović je zgrabio Gatuza i bacio ga u kantu za smeće.

Naravno, bilo je incidenata i posle boravka u Milanu. U Pari Sen Žermenu je ratovao sa mnogim saigračima, pa i sa celom Francuskom. U Junajtedu sa saigračem Markosom Rohom, a jedan od svežijih incidenata je sukob sa Romeluom Lukakuom iz Intera. Ibra je tada bio po drugi put u Milanu, a na derbiju u januaru 2021. godine njih dvojica su se unela licem u lice. Zlatan je tada Belgijancu dobacio da mu se mama bavi vudu magijom, posle čega je sve eksplodiralo. Obojica su posle toga suspendovana.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track