SNAŽNA "DETONACIJA" U REGIONU! Legendarni as Crvene zvezde stiže u Hrvatsku - pred njim je veoma težak zadatak!
Foto: FSS

bum

SNAŽNA "DETONACIJA" U REGIONU! Legendarni as Crvene zvezde stiže u Hrvatsku - pred njim je veoma težak zadatak!

Fudbal -

Nekadašnji as i trener Crvene zvezde Robert Prosinečki preuzeo je kormilo hrvatske ekipe - Rudeše.

Ovaj hrvatski klub nedavno je ostao bez stratega, jer je doskorašnji trener Davor Mladina sporazumno raskinuo saradnju.

Ovu odluku malo je ko očekivao, s ozbzirom da je Davor sa klubom obezbedio plasman u NHL.

Biće to za Prosinečkog prvi trenerski angažman u nekom od hrvatskih klubova nakon što je vodio Crvenu zvezdu, Kajserispor, Azerbajdžan, Bosnu i Hercegovinu, Denizlispor i ljubljansku Olimpiju.

"Iako sam rekao da ne bi radio u hrvatskom fudbalu, ipak sam prihvatio ovaj izazov. Ovo mi se čini kao izuzetno pozitivna priča. Osim toga, volim izazove. Verujem da ćemo igrati lep i dobar fudbal. Zato nećemo puno pričati, već ćemo od prvog dana krenuti punom snagom. I daćemo sve od sebe da razveselimo sve ove ljude u i oko kluba," poručio je nakon potpisivanja ugovora Robert Prosinečki.

Robert Prosinečki
foto: Jason Brown/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bivši hrvatski reprezentativac, koji je potom i sedeo na klupi reprezentacije kao pomoćni trener, rođen je 12. januara 1969. godine u Nemačkoj, a nakon igranja za Štutgart Kikers, obukao je dres zagrebačkog Dinama. Potom je igrao i za Crvenu zvezdu, Real Madrid, Oviedo, Barcelonu, Sevilju, Hrvatski dragovoljac, Standard Lijež, Portsmut, Olimpiju, Zagreb i Savski Marof.

"Šta reći kada takvo ime dovedeš u klub. Srećan sam što ću sa Robijem biti u ovom projektu, puno je posla pred nama, ali ovde smo zbog iste ljubavi, prema fudbalu ali i Rudešu. Nema ovde govora o nikakvim finansijama, već samo o emociji," kazao je sportski direktor Silvio Marić.

Josip Šiminuć
foto: Profimedia

Predsednik kluba Josip Šimunić, koji je sa Prosinečkim igrao u reprezentaciji, bio je vrlo jasan.

"Poznajemo se godinama. I jako dobro znam kakav je Robert čovek i gospodin. Ali i da jako voli izazove. A NK Rudeš je izazov. Jako sam srećan što nam se priključio, a sada svi moramo zajedno gurati u istom smeru," poručio je Šimunić.

Podsetimo, Prosinečki je 9. decembra 2010. godine seo na klupu Crvene zvezde. Sa beogradskim klubom osvojio je Kup Srbije 2012. godine, ali se nije dugo zadržao na najvećem stadionu u Srbiji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track