Tradicionalni međunarodni turnir za decu "Dalmatinko kup", koji je proteklog vikenda održan Hrvatskoj, obeležio je nezapamćen skandal.

Turnir na kom se okupilo više od tri hiljade sportista iz 15 zemalja i koji je nastao sa ciljem da promoviše toleranciju, jednakost i fer-plej, zasenio je sraman incident u kome su povređeni devetogodišnji fudbaleri iz Sarajeva.

Kako prenosi portal "Avaz", fudbaleri i trener Šahtjora su nasrnuli da decu iz škole fudbala "Sparta" iz Sarajeva.

Incident se dogodio na polufinalnoj utakmici turnira između Sparte i ukrajinskog Šahtjora.

Tokom meča igrači Šahtjora su bili preagresivni, izuzetno grubosu faulirali dečake iz Sarajeva, a njihovo sramno ponašanje propratila je i klupa ukrajinskog tima. Čak petorici dečaka završila su nakon meča u bolnici.

"Sve je loše išlo. Od organizacij, suđanja, nameštanja utakmica i na kraju je sve zaokružio incident. Trener dečaka Šahtjora je fizički napao dečake sarajevske škole fudbala. Petorica su završila u bolnci", rkao je Damir Šabotić, otac jednog devetogodišnjeg dečaka iz sarajevske škole fudbala.

I organizator turnira Domagoj Bojačić priznao je da su Ukrajinci bili izuzetno grubi.

"U utakmicama ovakvog tima obično nema incidenata jer dečiji fudbal bi trebalo da bude radost i zabava. Želim da uputim izvinjenje svima koji su svedočili ovakvim scenama", istakao je Bojačić za "Jutarnji list".

Kurir sport/Avaz.ba