NI MESI, NI RONALDO - OVAJ ČOVEK JE ISPISAO FUDBALSKU ISTORIJU! UEFA će morati da izmisli nešto NOVO, pošto je Emerson sve osvojio
Foto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

svaka mu čast

NI MESI, NI RONALDO - OVAJ ČOVEK JE ISPISAO FUDBALSKU ISTORIJU! UEFA će morati da izmisli nešto NOVO, pošto je Emerson sve osvojio

Fudbal -

Fudbaleri Vest Hema pobedili su Fiorentinu rezultatom 2:1 u finalu Lige konferencija, a jedan fudbaler ovaj dan će pamtiti zauvek! Razlog je jednostavan - fudbalska istorija je ispisana!

Reč je o Emersonu Palmijeriju, koji je postao vlasnik pet najznačajnijih trofeja u organizaciji Evropske kuće fudbala. Da, dobro ste čuli, ovaj momak je osvojio sve što je UEFA "izmislila".

Ovaj Brazilac sa italijanskim pasošem je trofejom u prestonici Češke upotpunio svoju bogatu kolekciju, pošto se na "njegovoj polici" već nalaze pehari Lige šampiona, Lige Evrope, Evropskog pvenstva i Superkupa Evrope.

Tokom karijere, Emerson je većinu trofeja osvojio dok je nosio dres Čelsija. Sa londonskim gigantom je 2019. godine osvojio Ligu Evrope, dok je sa istim klubom osvojio i Ligu šampiona 2021., a zatim iste godine i Superkup Evrope.

Emerson Palmijeri
foto: Paul Greenwood/Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nažalost, 28-godišnji levi bek neće imati priliku da svoju kolekciju trofeja uveća, pošto se njegovo ime nije našlo na spisku reprezenatcije Italije za završni turnir Lige nacija koji se održava Holandiji.

Podsetimo, reprezentativac Srbije Luka Jović počeo je meč u startnoj postavi. U finišu prvog poluvremena uspeo je i da zatrese mrežu, ali gol mu je poništen zbog ofsajda.

Nažalost, na poluvremenu je morao da napusti igru zbog ozbiljne povrede nosa koju je zadobio nakon postignutog gola.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track