PARTIZAN I OSIJEK U FINALU KUPA PRIJATELJSTVA: Crno-beli lako sa Borcem, Hrvati šokirali Crvenu zvezdu
Foto: Kup prijateljstva/Zoran Mučalov

Borba za titulu

PARTIZAN I OSIJEK U FINALU KUPA PRIJATELJSTVA: Crno-beli lako sa Borcem, Hrvati šokirali Crvenu zvezdu

Fudbal -

Odigrane su obe utakmice polufinala na Kupu prijateljstva 2023, a u veliko finale ovogodišnjeg turnira plasirali su se Osijek i Partizan.

Osijek je napravio veliko iznenađenje tako što je pobedio trostrukog osvajača turnira Crvenu zvezdu sa 1:0, dok je Partizan na putu do finala nadigrao ekipu Borca iz Banja Luke sa 2:0.

Finale Kupa prijateljstva 2023 na programu je u nedelju od 12 časova uz direktan TV prenos na kanalu Sport Klub 2.

Zanimljivo je istaći da ni Osijek ni Partizan nikada nisu osvojili Kup prijateljstva, pa će jedna od ove dve ekipe u nedelju prvi put u svojoj istoriji podići pehar prestižnog takmičenja.

Kup prijateljstva 2023 | Finale | Nedelja, 11.06.2023:

12:00 | Osijek – Partizan

Fudbaleri Osijeka plasirali su se u finale Kupa prijateljstva 2023 pošto su u polufinalu ostvarili veliku pobedu protiv Crvene zvezde – 1:0.

Strelac jedinog gola na meču bio je napadač Osijeka Lugarić koji je u 52. minutu sjajno reagovao posle kornera i glavom smestio loptu u mrežu rivala.

Na drugoj strani, Zvezda nije bila ni probližno opasna kao na prethodnim utakmicama na turniru. Mučili su se crveno-beli da pronađu put do gola Osiječana, a za 80 minuta nisu stvorili neku značajnu priliku. Štaviše, nakon gola u 52. minutu, upravo je Osijek imao najbolju šansu do kraja utakmice kada je Barić odlično šutirao iz slobodnog udarca, međutim golman crveno-belih je uz pomoć stative zaustavio njegov udarac.

Osijek se tako drugi put u svojoj istoriji plasirao u finale Kupa prijateljstva. Podsetimo da su Osiječani igrali u finalu 2017. godine protiv Crvene zvezde, ali su taj meč izgubili sa 4:0.

Partizan po treći put u finalu

Partizan će po treći put igrati u finalu Kupa prijateljstva 2023 pošto je u polufinalu ovogodišnjeg turnira pobedio Borac iz Banja Luke sa 2:0.

Crno-beli su poveli već u 3. minutu posle zaista sjajne akcije po desnom boku. Alilović je izbacio u prostor Jovanovića koji je “iz prve” niskim centaršutom pronašao Totića potpuno samog na drugoj stativi, a mladom Totiću nije bilo teško da sa 5 metara ubaci loptu u mrežu.

Partizan je nastavio da stvara šanse u prvom poluvremenu, međutim Alilović, a potom i najbolji strelac Beograđana Jovanović nisu uspeli da realizuju odlične prilike. A, crno-beli su umalo bili kažnjeni za svoje promašaje. Prvo je nakon jednog centaršuta napadač Borca Marčetić glavom pogodio stativu, da bi nedugo potom, nakon još jednog odličnog ubačaja u kazneni prostor, Stjepanović sa samo nekoliko metara prebacio ceo gol.

Partizan je rešio pitanje pobednika u 59. minutu. Još jednom je Alilović sjajno otvorio prostor saigračima i dodao loptu Bebeku na desnom krilu, a ovaj je lepo ubacio u sredinu Petrušiću koji je neometan sa 7-8 metara savladao golmana Borca.

Crno-beli će u finalu igrati protiv ekipe Osijeka koja je nešto ranije danas iznenadila Crvenu zvezdu.

Partizanu će to biti treće učešće u finalima Kupa prijateljstva, a prethodna dva (2018. i 2019. godine) su izgubili na penale.

Polufinale:

Crvena zvezda – Osijek 0:1 (0:0) 52’ Lugarić

Partizan – Borac Banja Luka 2:0 (1:0) 3' Totić, 59’ Petrušić

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track