RIGOROZNE SANKCIJE ZA IZGREDNIKE: Klubovi Premijer lige dogovorili mere za suzbijanje porasta skandiranja o tragedijama
Foto: Zac Goodwin / PA Images / Profimedia

bez milosti

RIGOROZNE SANKCIJE ZA IZGREDNIKE: Klubovi Premijer lige dogovorili mere za suzbijanje porasta skandiranja o tragedijama

Fudbal -

Klubovi engleske Premijer lige dogovorili su danas mere za suzbijanje porasta skandiranja navijača na fudbalskim utakmicama u vezi sa tragedijama, s ciljem da se prestupnici krivično gone.

To je odgovor na incidente skandiranja i drugog ponašanja navijača uglavnom rivalskih klubova, na ismevanje žrtava i preživelih u tragedijama povezanih sa fudbalom.

Mere koje su jednoglasno dogovorene na današnjoj godišnjoj Skupštini lige, usvojene su šest meseci nakon što je osnovana radna grupa, koja će se takođe baviti i pitanjima koja se tiču regulative i primene, zlostavljanja na internetu i obrazovanja.

"Ovi problemi i dalje izazivaju nevolje porodicama žrtava, preživelima i navijačima klubova koji su u pitanju, pored toga što narušavaju reputaciju klubova u fudbala u Engleskoj i Velsu. Naše akcije uključivaće krivično gonjenje, sprovođenje regulative, zlostavljanje na internetu, obrazovanje", navodi se u saopštenju Premijer lige.

Navijač Mančester junajteda uhapšen je nedavno posle finala FA kupa na Vembliju, nakon što je viđen da nosi dres koji, čini se, na uvredljiv način pominje katastrofu na Hilsborou 1989. godine, kada je poginulo 97 navijača Liverpula.

Tokom sezone Mančester siti i Čelsi su se izvinili Liverpulu zbog uvredljivog skandiranja njihovih navijača u vezi sa tragedijom na Hilsborou i apelovali na pristalice da prestanu.

Takođe, pojedini navijači vređaju i Mančester junajted, pominjući tragediju iz 1958. godine, kada su u padu aviona stradale 23 osobe, od čega osam igrača

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track