LUDILO U ROTERDAMU - HRVATSKA U FINALU POSLE PRODUŽETAKA: Vatreni SRUŠILI Holandiju, igraće za prvi TROFEJ u Ligi nacija!
Foto: Fabio Ferrari/LaPresse FerrariFabio / Shutterstock Editorial / Profimedia

liga nacija

LUDILO U ROTERDAMU - HRVATSKA U FINALU POSLE PRODUŽETAKA: Vatreni SRUŠILI Holandiju, igraće za prvi TROFEJ u Ligi nacija!

Fudbal -

Fudbaleri Hrvatske prvi su finalisti Lige nacija pošto su u Roterdamu slavili nad Holandijom sa 4:2 posle produžetaka.

Golove za "vatrene" postigli su Kramarić u 55, Pašalić u 73, Petković u 98. i Modrić u 116. minutu, dok su za domaću ekipu mreže tresli Malen u 34. i Lango u 96. minutu susreta.

Neverovatna utakmica odigrana je u Roterdamu, rivali su se smenjivali u vođstvu da bi, konačno, u drugom produžetku ekipa Zlatka Dalića uzela zalet i obzebedila borbu za prvi trofej u Ligi nacija.

Holandski tim je na početku imao inicijativu i pokušavao je da ugrozi protivnički gol preko Matsa Vifera, Havija Simonsa i Kodija Gakpa.

U 32. minutu dobru šansu imao je Tun Kopmejners, ali je šutirao preko gola Hrvatske. Dva minuta kasnije Holandija je povela golom Malena, koji je poslao loptu u donji levi ugao posle dodavanja Vifera.

U drugom poluvremenu usledio je preokret - izjednačenje Hrvatima doneo je Kramarić iz penala u 55. minutu susreta.

Vodeći gol za Hrvatsku postigao je Pašalić u 73. minutu.

Holandija je posle toga napadala, a do tada najbolju šansu propustio je Gakpo u prvom minutu nadoknade, kada je iz dobre pozicije šutirao pored gola.

Domaći su izjednačili u šestom minutu nadoknade kada je strelac bio Lang, tridesetak sekundi pre kraja, čime je izborio produžetke.

Uzbudljivo je bilo i posle regularnih 90 minuta, pa je tako Petković "vatrenima" vratio prednost u 98. minutu.

Holandija je mogla da izjednači u 110. minutu, prvo je pokušao Stiven Bergvejn, njegov šut odbranio je Livaković, a na odbijenu loptu natrčao je Lang, ali je pogodio spoljni deo mreže.

Pašalić je mogao da obezbedi pobedu Hrvatskoj u 114. minutu, ali je pogodio prečku, ali je samo minut kasnije dosuđen jedanaesterac za njegovu ekipu nakon što je Tajrel Malasija srušio Petkovića.

Tačku na ovaj duel stavio je Luka Modrić u 116. minutu koji je bio precizan sa "bele tačke".

U drugom polufinalu u četvrtak uveče sastaju se Španija i Italija u Enšedeu.

Pobednik ide na megdan Hrvatskoj.

Veliko finale na programu je u nedelju 18. juna u Roterdamu.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track