PIKSI PRED JORDAN: Da se niko ne povredi i da odigramo dobar meč
Foto: Starsport

prijateljska utakmica

PIKSI PRED JORDAN: Da se niko ne povredi i da odigramo dobar meč

Fudbal -

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković izjavio je danas da želi da da se "niko ne povredi" i da njegova selekcija odigra "jedan dobar meč" protiv Jordana.

"Šta želim protiv Jordana da vidim? Prvo da se niko ne povredi, a onda i jedan dobar meč. Bez obzira što je prijateljska utakmica, važno je da ostavimo dobar utisak, a onda i da pobedimo. Zbog grba i dresa, ali i rejtinga", rekao je Stojković, a preneo FSS.

Srbija u petak u Beču igra prijateljski meč protiv Jordana.

"Želim da naglasim da će dosta igrača dobiti priliku. Takođe, isti tim neće igrati ovde i u Bugarskoj. Razlika je velika kada se radi o važnosti ta dva meča. Ponavljam, dosta igrača će dobiti minutažu. Imaćemo prilike da vidimo neke nove igrače, ali da sada ne pričamo mnogo o imenima. Samo ću reči da će Samardžić početi meč", dodao je on.

Srbija
foto: Starsport

Srbija 20. juna gostuje Bugarskoj u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Dosta igrača zbog povreda nije sa nama i ne treba sada pričati o tome. Nećemo plakati, tako je to u fudbalu, moraš biti spreman i na neke neprijatne stvari. U svakom slučaju, vrlo neobična situacija, tri devetke su povređene u istom momentu, ali ponavljam, ne treba se vraćati na to", rekao je Stojković.

On je dodao i da u ekipi ima igrača koji su spremni da zamene odsutne i da su svesni važnosti meča protiv Bugarske.

"Meč u Razgradu je samo jedno u nizu finala u ovim kvalifikacijama. Tako smo krenuli, svaki meč na putu do Nemačke, za nas je finale, od prvog duela sa Litvanijom", izjavio je selektor.

Stojković je rekao i da je dobro upoznat sa kvalitetima Jordana i da ima dosta informacija o njima.

"Igraju sa četiri beka u poslednjoj liniji, najbolji igrač im nastupa u Belgiji. Međutim, moram da pohvalim moje igrače. Njihova lojalnost dresu i reprezentaciji je za svaku pohvalu i ne treba imati dilemu da ovi igrači pružaju maksimum uvek kada igraju za reprezentaciju", rekao je Stojković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track