ODLUČILI SMO DA ĆEMO DA POBEDIMO! Piksi posle preokreta Srbije protiv Jordana poslao MOĆNU PORUKU sledećem protivniku
Foto: Dado Đilas

SELEKTOR

ODLUČILI SMO DA ĆEMO DA POBEDIMO! Piksi posle preokreta Srbije protiv Jordana poslao MOĆNU PORUKU sledećem protivniku

Fudbal -

Selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, govorio je o utiscima nakon pobede protiv Jordana.

Uprkos trijumfu, Orlovi nisu odigrali dobar meč, a na stadionu "Viola Park" u Beču veliki broj srpskih navijača bodrio je reprezentaciju.

Selektor je poručio da je utakmica bila zanimljiva za gledanje i da je njegov tim pokazao jak karakter u nepovoljnoj situaciji.

- Nešto što smo očekivali, dobar ambijent, lepa utakmica, preokreti i maestralan Joveljić. Da li to znači da će biti starter u Bugarskoj? Da. Mi smo podelili minute, izmene u nastavku su donele potrebnu pas igru, dobili smo mirnoću, kontrolu i čini se da smo pogodili. Onog momenta kada smo odlučili da pobedimo utakmicu, mi smo pobedili. Igrači nisu hteli da se pomire sa činjenicom da izgube utakmice, pokazali su karakter, nisu želeli da prihvate poraz i kvalitet je došao do izražaja - rekao je Stojković nakon meča.

Dodatno je govorio o Joveljiću koji je svojim golovima doneo preokret.

- Joveljić? Vidi se da je u takmičarskoj formi, ima fenomenalan osećaj za gol, pogotovo kada lopte dolaze sa strane, treći gol je zaista maestralan u stilu najvećih golgetera današnjice. Na kraju nismo želeli da pošaljemo navijače kući nezadovoljne, zaslužili su da vide pobedničku Srbiju.

Osim Joveljića, prvenac na ovom meču je postigao i Strahinja Eraković

- Fenomenalno se snašao na drugoj stativi, zakucao je loptu u mrežu. Nismo navikli da defanzivci često postižu golove, ali pokazao je osećaj, našao se na drugoj stativi i postigao je gol. Ponavljam, sve ovo je za nas dodatno samopouzdanje za ono što nas očekuje u Bugarskoj. Navijačima hvala, bili su fenomenalni, zaslužili su ovu pobedu. Ovu stranicu zatvaramo i okrećemo se Bugarskoj. Sutra ćemo gledati njihov meč sa Litvanijom, ali fokus je sada na Bugarima. U Razgradu će izaći najjači sastav - rekao je selektor Stojković.

Utakmica protiv Bugarske na programu je 20. juna.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track