ZVEZDA SVE JAČA, A SAČUVALA MILIONE: Crveno-beli na platama igrača koji su napustili klub uštedeli ukupno 3.700.000 evra
Foto: www.crvenazvezdafk.com

VELIKO SPREMANJE

ZVEZDA SVE JAČA, A SAČUVALA MILIONE: Crveno-beli na platama igrača koji su napustili klub uštedeli ukupno 3.700.000 evra

Fudbal -

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar dobio je odrešene ruke od uprave kluba da osveži ekipu i sa novim snagama krene u Ligu šampiona i odbranu titule u nacionalnom prvenstvu i trofeja u Kupu Srbije.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Procena trenera crveno-belih je da je ekipi potrebna sveža i nova krv, te da su mnogi fudbaleri doživeli zenit, osvojili sve što se moglo osvojiti i da im nedostaje motivacija. Nije zanemarljiv ni finansijski deo, tačnije ušteda novca od plata onih koji odlaze. Vrlo bitan segment u poslovanju svakog kluba.

Neki su i po godinama ušli debelo u četvrtu deceniju, pa je Barak Bahar odlučio da preseče bez emocija i starih zasluga. Upravo onako, kako se nekada ranije radilo na Marakani, kada su Dragan Džajić i Vladimir Cvetković stvarali Zlatnu generaciju prodajući Dragana Stojkovića Piksija, a pre njih isto činili Miljan Miljanić, Branko Stanković, Gojko Zec...

Delije
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvenu zvezdu je ovog leta, pred početak prelaznog roka već napustilo sedam fudbalera - Milan Borjan (35), Nenad Krstičić (32), Aleksandar Pešić (31), Veljko Nikolić (24), Marko Rakonjac (23), Radovan Pankov (27) i Nemanja Motika (20). Dozvolu da napuste Marakanu imaju i Marko Gobeljić (30) i Zoran Popović (34), možda još neki od igrača ukoliko se klub složi sa unosnim inostranim angažmanom. Kada se tome pridoda i zimski odlazak El Fardu Bena (33), Ibrahima Mustafe (22) i Sekua Sanoga (34), može se reći da je napravljen priličan rez. Praktično jedan ceo fudbalski tim odlazi sa stadiona "Rajko Mitić". Crvena zvezda tokom prolećnog dela sezone imala je ukupno 28 fudbalera u svom rosteru.

Samo ovim odlascima igrača, Crvena zvezda je budžet za plate, prema saznanjima Kurira smanjila za 3.700.000 miliona evra. A, pošto će ovog leta doći manji broj fudbalera, budžet će biti revidiran.

Miloš Degenek
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crveno-beli su zimus angažovali Pitera Olajinku (27) i Marka Stamenića (21), a prošle nedelje i golmana Omrija Glazera (27). Uskoro bi trebalo da budu realizovani transferi Žana-Filipa Krasoa (25) i Emanuela Late-Lata (24). Posle toga prioritet je na domaćim fudbalerima, sve u skladu sa finansijama i procenom trenera Baraka Bahara. Da podsetimo, sa prvakom Srbije povezivani su Miloš Degenek, Nemanja Maksimović, Mihailo Ristić, Nemanja Radonjić, Luka Milivojević... Jedan ili dvojica od navedenih mogli bi da ponovo zaduže crveno-belu opremu.

Prozivka za novu sezonu igrača Crvene zvezde zakazana je za ponedeljak u jutarnjim časovima. Posle lekarskih pregleda u Zavodu za sport, crveno-beli će bazični deo priprema odraditi na Zlatiboru. Nakon deset dana preseliće se u Rusiju, gde će od 2. do 12. jula igrati na Gaspromovom turniru. U Sankt Peterburgu će za protivnike imati Zenit, Fenerbahče i Nefči. Ekipa bi posle toga trebalo da bude spremna za početak Superlige, a onda početkom septembra i za grupnu fazu Lige šampiona.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track