VODI PANCERE NA EURU! Feler: Flik ostaje selektor reprezentacije Nemačke
Foto: Profimedia

IMA POVERENJE

VODI PANCERE NA EURU! Feler: Flik ostaje selektor reprezentacije Nemačke

Fudbal -

Direktor Fudbalskog saveza Nemačke Rudi Feler rekao je da će Hansi Flik ostati selektor reprezentacije, uprkos nedavnim lošim rezultatima državnog tima.

Nemačka je u petak izgubila 0:1 od Poljske u prijateljskoj utakmici i to je bila treća uzastopna utakmica bez pobede.

Pojedini navijači i fudbalski stručnjaci ljuti su jer reprezentacija nije mnogo napredovala otkako je prošle godine eliminisana u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru.

"Hansi Flik će očigledno ostati trener. Svi se slažemo da je upravo Hansi pravi trener za dobru igru na Evropskom prvenstvu", rekao je Feler.

Hansi Flik
foto: Printscreen RTS

On je uoči prijateljske utakmice protiv Kolumbije u utorak, priznao da nemački tim mora da uradi mnogo više kako bi vratio poverenje navijača.

"Želimo da pobedimo, želimo da probamo neke stvari, ali istovremeno da inspirišemo ljude. To nije prijateljska utakmica, to nije kvalifikaciona utakmica, već utakmica u kojoj želimo da pokažemo navijačima da mogu da računaju na nas. Na kraju smo duge sezone, umorni smo i noge su teške ali moramo bolje", naveo je Feler.

Flik je osvojio Ligu šampiona sa Bajernom iz Minhena pre nego što je 2021. godine preuzeo reprezentaciju Nemačke.

Posao je počeo nizom od osam pobeda u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, ali je posle toga nemački tim u 15 utakmica ostvario samo četiri pobede, protiv Italije, Omana, Kostarike i Perua.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track