USKORO KOMPLETIRANJE EKIPE: Napredak započeo pripreme za novu sezonu
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

USKORO KOMPLETIRANJE EKIPE: Napredak započeo pripreme za novu sezonu

Fudbal -

Odmor za fudbalere Napretka je završen, počela je priprema za narednu sezonu. Na stadionu “Mladost” u Kruševcu danas je započela priprema Napretka za novu sezonu uSuper ligi Srbije.

Obavljena je prozivka, na kojoj se pojavilo 20 igrača, računajući novajlije Krstića i Jovića i sedmoricu omladinaca. Otsutni su jedino bili Đeković i Prijović, jer su na pripremama mlade reprezentacije Srbije, a stigla su trojica mlađih fudbalera.

Direktor kluba Vladimir Arsić je označio početak priprema:

-Želim vam, pre svega dobro zdravlje, da vas povrede zaobiđu i uspešne pripreme i predstojeću sezonu.

Čarapane je pozdravio i novi sportski direktor Mladen Dodić:

-Mnoge od vas već poznajem sa terena i to će nam svakako olakšati komunikaciju. Očekujem da ekipu krasi zajedništvo, da svi budete u funkciji tima i kroz dobrobit i interes kluba ostvarite i lične ambicije. Prelazni rok je dugačak, doći će još igrača, a sve sa ciljem da oformimo respektabilan sastav, koji će igrati u plej – ofu.

Novi – stari šef stručnog štaba Dragan Perišić se, zatim, obratio fudbalerima:

-Krećemo sa treninzima lakšeg intenziteta, da bi od ponedeljka pojačali rad. Bili smo u minulom prvenstvu deveti, sada je cilj da budemo uspešniji. Ovde je danas i dosta mladih igrača i svi će imati istu šansu, jer ne delim igrače po godinama, bitan je jedino učinak na terenu. A, sad idemo da radimo.

Na početak priprema su stigli: Nikola Petrić, Vladimir Savić, Stefan Jovanović, Nikola Vukajlović, Ognjen Mršić, Marko Putinčanin, Filip Krstić, Filip Jović, Uroš Ljubomirac, Marko Bojović, Nebojša Bastajić, Đorđe Jovanović, Uroš Rašković, Luka Laban, Veljko Pajović, Nikola Marinković, Strahinja Ristić, Đorđe Kotlajić, Branko Milosavljević i Bogdan Stojanović. Čarapane je do danas napustilo 12 igrača, među kojima je bilo nosilaca igre - - kapiten I stub odbrane Dejan Kerkez, Nemanja Krstić, najbolji asistent i ofanzivac Marko Šarić, koji je, zajedno sa Nebojšom Bastajićem bio prvi strelac Napretka u prethodnoj takmičarskoj sezoni u Super ligi Srbije.

Čarapani će drugi deo priprema obaviti u Moravskim Toplicama od 1. do 13 jula, a pre odlaska u Sloveniju odigraće dve prijateljske utakmice: 24. juna sa Radničkim 1923 u Kragujevcu i 29. juna sa Dubočicom u Leskovcu.

Inače, danas je predstavljen i nešto izmenjen stručni štab Napretka. Šefu Draganu Perišiću će pomagati Nikola Stojanović – prvi asistent, Stefan Carević – analitičar, Aleksandar Ilić – kondicioni trener i Aleksandar Božović – trener golmana.

Ž. Milenković / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track