ŽELIM DA OSVAJAM TROFEJE SA PARTIZANOM! Crno-beli predstavili novog igrača, ponikao u Humskoj, pa igrao za Zvezdu! Menja KAPITENA
Foto: FK Partizan/Sandić Foto

TRANSFERI

ŽELIM DA OSVAJAM TROFEJE SA PARTIZANOM! Crno-beli predstavili novog igrača, ponikao u Humskoj, pa igrao za Zvezdu! Menja KAPITENA

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan predstavio je novo letnje pojačanje.

Crno-beli dres naredne sezone nosiće Nikola Antić (29), levi bek koji je u klub stigao neposredno nakon odlaska Slobodana Uroševića.

U karijeri je pored Himkija, odakle stiže u Partizan, igrao još za Rad, Palić, Crvenu zvezdu, Jagodinu, Vojvodinu i Šahtjor Soligorsk.

"Čakiju želim mnogo sreće u daljem nastavku karijere, mnogo mi je drago da je pronašao inostrani angažman i ima mogućnost da potvrdi kvalitet koji je pokazao u Partizanu. Igrali smo zajedno u toj selekciji koja je uzela evropsko zlato (2013. u Litvaniji) i to su svima nama prelepi momenti, uspomene za ceo život. To nam je svima bio podstrek za dalji nastavak karijere", ističe Antić.

Antić je fudbaler koji je ponikao u omladinskoj školi Partizana i koji je sa klubom iz Humske potpisao trogodišnji ugovor.

"Kada me je pozvao Ivica Kralj, više nisam razmišljao o drugim solucijama. Razgovarali smo fudbalski i za mene je povratak bio veliki izazov, jer mi je negde ostala želja da debitujem za prvi tim Partizana. Išao sam okolnim putem do cilja, sada sam vratio i jako sam srećan zbog toga", istakao je Antić.

On je karijeru gradio van Humske ulice, ali navodi da nikada ne treba odustajati na putu do željenog dresa.

"Apsolutno, mnogo je talenata i nije lako doći do mesta pod suncem u takvoj konkurenciji. Sećam se, recimo, da sam skupljao lopte kada je Marko Lomić bio istaknuti prvotimac Partizana i obožavao sam da ga gledam. Ta konkurencija ne škodi, tera vas da radite. Nisam se tada izborio, ali sam našao neki svoj put i na kraju sam stigao tu gde sam i želeo, pa se nadam trofejima sa Partizanom".

1 / 5 Foto: FK Partizan/Sandić Foto

Antić je na zimu 2023. godine iz Šahtjor Soligorska prešao u Himki.

"Bio sam u kontaktu sa sportskim direktorom Partizana Ivicom Kraljem još od tog prelaznog roka, kada sam potpisao za Himki. Bilo je želje, priče, ali sam bio pod ugovorom. Nažalost, po povratku u Rusiju se dodatno zakomplikovalo, pa sam posle prvog sledećeg poziva Partizana izabrao da se vratim. Sve sam to ostavio iza sebe, gledam samo ispred sebe, sada sam u Humskoj, želim da osvajam titule...", ističe Antić.

Pojedine igrače Partizana, ali i članove stručnog štaba, Antić već poznaje.

"Srce je zaigralo od sreće, video sam doktora Seada Malićevića koga znam od detinjstva, još neke momke… Od ponedeljka smo počeli sa radom, uzeo sam broj 15, pošto je moj omiljeni broj pet kod Igora Vujačića i nema problema, Uzimam novi i probaću da ga proslavim u Partizanu".

Imao je i poruku za navijače Partizana...

"Želim da, pre svega, dođu u što većem broju na tribine kada sezona počne, da nas prate i podržavaju. Oni su nam oduvek bili jako važni, naš 12. igrač, ta podrška je krucijalna u zajedničkim uspesima našeg Partizana", rekao je Nikola Antić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track