LAZOVIĆ U POSLEDNJIM SEKUNDAMA SPREČIO BRUKU ORLOVA! Remi Bugarske i Srbije u Razgradu - ovo mora MNOGO bolje! VIDEO
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

kvalifikacije za euro

LAZOVIĆ U POSLEDNJIM SEKUNDAMA SPREČIO BRUKU ORLOVA! Remi Bugarske i Srbije u Razgradu - ovo mora MNOGO bolje! VIDEO

Fudbal -

Reprezentativci Srbije nastavili su večeras u Razgradu svoj put ka Evropskom prvenstvu, na kojem smo zadnji put učestvovali pre više od dve decenije.

Nakon pobede u pobede u prva dva kola, četa Dragana Stojkovića večeras se "okliznula" u Razgradu, gde je remizirala protiv Bugarske - 1:1.

Fudbaleri Srbije bili su nešto konkrektniji u uvodnim minutima meča, i već u 5. minutu došli do sjajne prilike. Tada je Milenković šutirao glavom posle centaršuta, ali je lopta završila malo pored stative Bugarske.

Nastavili su naši reprezentativci sa ofanzivom, i tri minuta kasnije malo je falilo da Antov postigne autogol. Probio je Živković po desnom boku, zavrnuo loptu unutra, a defanzivac domaćeg tima nespretno je odreagovao i umalo zatresao sopstvenu mrežu.

Tada je usledio pad u našoj igri, izabranici Dragana Stojkovića Piksija mučili su se u Razgradu, teško su pronalazili put do protivničkog gola, dok su se reprezentativci Bugarske dobro branili, bili su veoma organizovani i nisu davali Orlovima da pokažu svoju kreativnost u napadu.

Igrao se 31. minut kada je Bugarska imala najbolju priliku u prvom poluvremenu. Tada je malo falilo da tim Mladena Krstajića povede! Posle nepažnje naših defanzivaca, Rusev je izašao sam na Vanju Milinkovića Savića, gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored leve stative!

U nastavku igre većih uzbuđenja nije bilo, te su mreže Srbije i Bugarske mirovale nakon prvih 45 minuta!

A onda, na početku drugog dela igre, usledio je hladan tuš za našu reprezentaciju! Posle sjajne akcije domaćeg tima, Iliev je je odlično pronašao Despodova, koji je šutirao po zemlji i preciznim udarcem savladao Vanju Milinkovića Savića.

Poraslo je samopouzdanje reprezentativaca Bugarske u nastavku, izabranici Mladena Krstajića nisu želeli da se zaustave na tome, dok fudbaleri Srbije nisu pronalazili pravo rešenje u napadu. Iako su želeli što pre da poravnaju rezultat, potrebne kreativnosti u napadu nije bilo, pa je selektor Dragan Stojković Piksi u nastavku želeo da njegovi momci zaigraju još ofanzivnije.

1 / 10 Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Odmah je usledila i takva izmena, pa je šansu umesto Saše Lukića dobio 24-godišnji napadač Đorđe Jovanović.

Želeli su Bugari da dupliraju prednost, i tome su bili najbliži u 68. minutu. Tada je Filip Krastev na sjajan način ušao u šesnaesterac Srbije, gađao je levom nogom dalji ugao i na svu sreću po nas, pogodio prečku, pa promene rezultata tada nije bilo.

Krenuli su Orlovi na sve ili ništa, i stigli do izjednačujućeg gola u šestom minutu nadoknade vremena, a u strelce se upisao Darko Lazović. Malo je falilo da Bugari odnesu ceo plen iz ovog meča, ali se brzonogi fudbaler postarao da se to ne desi, pa je sjajnim golom u poslednjim sekundama meča našoj reprezentaciji doneo jedan bod.

Nakon večerašnje utakmice, Srbija se nalazi na drugoj poziciji na tabeli sa sedam osvojenih bodova iz tri utakmice, a Bugarska zauzima četvrto mesto sa samo dva boda!

Uživo,

Bugarska - Srbija: 1:1

Tok utakmice:

Drugo poluvreme:

Završena je utakmica!

96. minut - GOOOOL! Srbija je izjednačila! Strelac je Darko Lazović! Odlično se snašao brzonogi fudbaler u ovoj situaciju, snažno je opalio po lopti i tako doneo bod našoj reprezentaciji!

90. minut - Igraće se još šest minuta sudijske nadoknade!

89. minut - Sjajno jeTadić pronašao Mladenovića, koji je Joveljiću, ali šut našeg napadača je bio izblokiran!

78. minut - Sve je manje vremena za našu reprezentaciju! Gol nam je prekopotreban!

70. minut - Nikola Milenković dobija žuti karton zbog oštrog starta!

Srbija
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

68. minut - Koliko smo samo sreće imali u ovoj situaciji! Filip Krastev se nekoliko minuta nakon što je ušao u igru našao u odličnoj situaciji. On je na sjajan način ušao u naš šesnaesterac, gađao je levom nogom dalji ugao i na svu sreću po nas, pogodio prečku.

64. minut - Pokušavaju reprezentativci Srbije da što pre stignu do izjednačujućeg gola, ali našim fudbaleri nedostaje malo kreativnosti u napadu! Bugarska za sada odlično brani stečenu prednost!

Srbija
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

58. minut - Umesto Saše Lukića, na terenu je Đorđe Jovanović!

54. minut - Igraju Bugari sa mnogo samopouznadnja u ovim momentima! Despodov je šutirao sa nekih 25 metara, ali je poslao loptu daleko iznad našeg gola!

48. minut - Šok! Srbija gubi u Razgradu! Nakon sjajne akcije domaće ekipe, Iliev je je odlično pronašao Despodova, koji je šutirao po zemlji i preciznim udarcem savladao Vanju Milinkovića Savića.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme!

Prvo poluvreme:

Završeno je prvo poluvreme u Razgradu!

45. minut - Igraće se još jedan minut saudijske nadoknade!

42. minut - Lukić je oprobao svoj udarac sa nekih 20 metara, ali pravo u protivničkog golmana!

38. minut - Joveljić je sjajno odložio loptu do Lukića, koji je na prvu opalio po loptu, ali je pomoćni sudija podigao ofsajd zastavicu!

Srbija
foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

31. minut - Najbolja prilika za Bugarsku na večerašnjem meču, malo je falilo da tim Mladena Krstajića povede! Posle nepažnje naših defanzivaca, Rusev je izašao sam na Vanju Milinkovića Savića, gađao dalji ugao i poslao loptu tik pored leve stative!

25. minut - Sergej Milinković-Savić oprobao je udarac glavom posle kornera, ali je lopta završila preko prečke, još uvek nema promene rezultata!

17. minut - Miran tempo igre u ovim momentima, igra se odvija uglavnom između dva šesnaesterca!

Andrija Živković, Srbija, Bugarska
foto: EPA/VASSIL DONEV

8. minut - Malo je falilo da bugarski defanzivac Antov postigne autogol posle sjajnog prodora Živkovića!

5. minut - Ovo je bila odlična šansa za Srbiju! Milenković je šutirao glavom posle kornera, ali je njegov udarac završio malo pored protivničkog gola!

1. minut - Počeo je meč u Razgradu! Prvi sa centra kreću fudbaleri Bugarske!

Uoči meča:

Poznati sastavi za večerašnju utakmicu:

Bugarska: Diulgerov, Popov, Antov, Hristov, Gruev, Petkov, Iliev, Kraev, Čočev, Rusev, Despodov

Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Gudelj, Pavlović, Živković, Kostić, Lukić, Maksimović, Sergej Milinković - Savić, Tadić, Joveljić.

- Fudbaleri Srbije na zagrevanju!

1 / 5 Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

- Reprezentativci Srbije stigli su na stadion!

Ovo je velika šansa! Neće sigurno biti lako, ali imamo nekoliko velikih aduta u borbi za tri boda! Reprezentacija Srbije večeras od 20.45 igra meč trećeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske u Razgradu.

Adut broj jedan: Dejan Joveljić. Sjajan mladi napadač koji blista u MLS ligi dobio je svoju šansu u državnom dresu! To poverenje je odmah opravdao. Postigao je dva kola protiv Jordana i doneo reprezentaciji mir pred veoma bitan meč kvalifikacija.

Nema sumnje da će uz njega ključni igrači za Srbiju biti Dušan Tadić i Filip Kostić. Od njih se očekuje da hrane loptama Joveljića, koji će znati gde da ih pošalje. Baš kao što zna da matira rivale u šahu, tako verujemo da će matirati i čuvara mreže bugarske selekcije. Joveljić se nalazi i na svetskoj rang-listi FIDE u šahu i slovi za najboljeg šahistu među fudbalerima.

Utakmica u Razgradu bice 33. odmeravanje snaga između naše i bugarske reprezentacije. Skor je apsolutno na našoj strani (19-6-7, gol razlika 67:43), mada smo se u poslednje vreme sastajali uglavnom u prijateljskim susretima.

Tim iz komšiluka prevodi Mladen Krstajić, bivši srpski selektor, koji je sasvim sigurno odlično upoznat sa svim kvalitetima koje imaju njegovi današnji rivali. Sa druge strane, Bugari su vrlo loše počeli kvalifikacije i u slučaju poraza praktično su već na polovini takmičenja ostali bez šansi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Filip Kostić
foto: Starsport

U taboru Srbije su svakako vrlo oprezni pred meč, iz više razloga:

- Junski termin je jako nezgodan, ali kako svima, tako i nama. Selektor Dragan Stojković je podelio minutažu na prijateljskom meču u Beču. Dao je šansu i nekim igračima koji nisu mnogo igrali, dobili su priliku da se dokažu, pokažu da im je mesto u reprezentaciji. Iskreno se nadam da su je iskoristili. I idemo dalje. Sve je dobro, atmosfera u ekipi, što je najbitnije. Složni smo, a kad je tako, možemo mnogo - rekao je Filip Kostić.

Osvrnuo se iskusni fudbaler i na učinak Dejana Joveljića:

- Jovelja je pokazao da je zasluženo dobio poziv. Postigao je dva gola, a to je mnogo važno za njegovo samopouzdanje. Igrali smo zajedno u Ajntrahtu, baš sam srećan zbog njega. Zaslužio je sve ovo što mu se dešava. Nadam se da će nastaviti taj niz u Bugarskoj, rekao sam mu to odmah posle meča - u Razgradu uradi isto što si sada protiv Jordana - dodao je Kostić.

KVOTE

Neverovatno koliki je Srbija favorit

l Trijumf naše reprezentacije u Razgradu donosi kvotu od samo 1,50! Sa druge strane, pobeda Bugarske „plaća“ čak 8,00. Ne pamti se da je naša reprezentacija bila ovoliki favorit na nekom gostovanju, ako se izuzmu selekcije koje su u dnu evropskog fudbala.

Videćemo da li će se videti na terenu ovo što predviđaju kladionice...

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track