CRNO MU SE PIŠE! Nejmar kupio LUKSUZNU VILU sa heliodromom, spa centrom i teretanom, a onda je došla INSPEKCIJA! (FOTO)
Foto: EPA-EFE/Miguel Gutierrez, Printscreen/Instagram

SPREMA SE HAOS

CRNO MU SE PIŠE! Nejmar kupio LUKSUZNU VILU sa heliodromom, spa centrom i teretanom, a onda je došla INSPEKCIJA! (FOTO)

Fudbal -

Građevinski radovi na vili brazilskog fudbalera Nejmara u državi Rio de Žaneiro zaustavljeni su zbog kršenja ekoloških propisa, a očekuje se da će mu biti izrečena kazna od oko milion evra, saopštile su lokalne vlasti.

Napadač Pari Sen Žermena je nekretninu u Mangaratibi, 120 kilometara zapadno od Rio de Žaneira, kupio 2016. godine, a prema izveštajima lokalnih medija ona se prostire na 10.000 kvadratnih metara i uključuje heliodrom, spa centar i teretanu.

1 / 6 Foto: Printskrin Instagram

Lokalne vlasti su reagovale nakon pritužbi na društvenim mrežama, a prilikom inspekcije otkriveni su mnogi ekološki prekršaji, uključujući preusmeravanje vodotoka i neovlašćeno crpljenje vode iz reke.

Takođe je otkriveno i neovlašćeno iskopavanje i premeštanje zemlje, kamenja i stena, kao i korišćenje peska sa plaže bez dozvole.

"Sledeći korak će biti procena utvrđenih nepravilnosti i izricanje kazne koja, prema procenama i uzimajući u obzir štetu pričinjenju životnoj sredini, neće biti manja od pet miliona reala (oko 960.000 evra)", saopštila je gradska uprava.

Nejmar
foto: EPA/Christophe Petit Tesson

Fudbalerov otac, Nejmar da Silva Santos, bio je prisutan tokom posete inspekcije i na video snimcima se može čuti kako se svađa sa zvaničnicima.

Brazilski 31-godišnji fudbaler trenutno se oporavlja od operacije desnog skočnog zgloba, kojoj je podvrgnut u martu u Kataru.

Nejmar nije igrao od februara, a pojavile su se glasine da bi mogao da napusti PSŽ, sa kojim ima ugovor do 2027. godine.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track