"PA SINE, ŠTA ĆE TI PEVAČICA?!" Smehotresne izjave Radeta Bogdanovića: On može da probije samo KVADRATURU INVESTICIJA U BEOGRADU!
Foto: Printskrin

HIT

"PA SINE, ŠTA ĆE TI PEVAČICA?!" Smehotresne izjave Radeta Bogdanovića: On može da probije samo KVADRATURU INVESTICIJA U BEOGRADU!

Fudbal -

Ono što običan narod komentariše dok gleda fudbalske mečeve, ovaj čovek "ispali" pred TV kamerama i zato ga obožavamo.

Istina, nekada u naletu emocija pretera, svašta izgovori i dogodi se da nehotice uvredi nekoga, ali u afektu svi prave greške, pa mu ljudi koji ga redovno prate to ne uzimaju za zlo.

Reč je o čoveku koji je svojim izjavama u stanju da vam popravi raspoloženje nakon bolnih poraza i najdosadnijih mogućih mečeva - Radetu Bogdanoviću.

Nekadašnji fudbaler Atletiko Madrida i Verdera, a sada česti fudbalski analitičar na RTS-u, svakodnevno bez dlake na jeziku analizira aktuelna fudbalska dešavanja. Poznat je po tome da se nikada ne libi da kaže ono što mu je na umu, otvoreno, bez ikakvog uvijanja, pa njegove izjave često privuku ogromnu pažnju javnosti.

Bivši fudbaler dizao je bure svojim izjavama koje su se često odnosile na stvari koje nemaju veze sa samim terenom. Mnogo su se slagali sa Radetom, međutim, bilo je i onih koji su ga osuđivali zbog pojedinih stavova.

Nakon očajne partije Orlova u Razgradu po ko zna koji put nasmejao je javnost u Srbiji svojim urnebesnim komentarom, pa smo rešili da izdvojimo neke Radetove antologijske izjave.

Dembele i Barselona

Rade je prokomentarisao skupoceni transfer Francuza.

- Čovek je plaćen 150 miliona evra sa bonusima. Toliko novca treba Kliničkom centru Srbija da se potpuno renovira kako bi mogao kvalitetno da leči sedam miliona stanovnika Srbije. Čak 35 odsto vrednosti Komercijalne banke je iznosio njegov transfer. Barselona mu je prvo angažovala nutricioniste koji su mu objasnili da ne sme da jede brzu hranu. Onda su mu angažovali psihijatra da mu objasni da je profesionalni fudbaler i da ne sme preko noći da gleda porniće i igrati video igre na profesionalnom nivou. Zamislite nekoga ko ima toliku platu i toliko je plaćen da sebi dozvoljava takve stvari u životu.

Osman Dembele
foto: EPA/ALEJANDO GARCIA

Poraz Zvezde od Hofenhajma

Nakon velikog pada u drugom poluvremenu i poraza od 2:0, Rade nije štedeo igrače Zvezde.

- Kad mogu na splavu da budu četiri-pet sati, onda mogu još 45 minuta da odigraju.

O igri Kolarova

Rade nije preterano cenio bivšeg kapitena reprezentacije Srbije.

- Moraš da probiješ, driblaš, asistiraš... On ima ubitačnu levu nogu, ali može da probije samo kvadraturu svojih građevinskih investicija u Beogradu, što u širinu, što u osnovi, što u spratnosti.

- Na beku može da se sakrije, folira, glumi... Folirao je pet godina. Na centralnom beku ne može. Nisu dali onom čestitom i poštenom Banetu, koji je odigrao tolike utakmice, oteraše ga i dali traku Kolarovu.

Aleksandar Kolarov
foto: Starsport

Posle poraza od Škotske

Nakon neuspeha u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo, Rade je u svom stilu opleo po reprezentativcima Srbije.

- U Kovilovo su naši (reprezentativci Srbije) dolazili sa starletama u pet, pola šest, posle noćnog izlaska, pa im je selektor davao slobodan dan, nije ih izbacivao, da se ne priča o tome. Jedan igrač, na kome se zasnivala igra reprezentacije, ako mene pitate nezasluženo, je u Kovilovo u pola 6 došao sa dve devojke. Malo mu je jedna, neko mu je verovatno rekao da su te trojke aktuelne. Šta da radi selektor na doručku? Da im slobodan dan da se ne priča.

O Gobeljiću

Nakon nesrećne eliminacije Zvezde u šesnaestini finala Lige Evrope i remija sa Milanom na San Siru, Rade je isprozivao tragičara Marka Gobeljića.

- Sad ću da se vratim na jednog fudbalera, igra za naš veliki klub. Čak su pokušali od njega da naprave i reprezentativca. Iz unutrašnjosti došao i počeo da se zabavlja sa pevačicom. Pa sine, šta će ti pevačica. Samo si trebao da pročitaš negde ove umotvorine gde kažu: Kad se oženiš pevačicom selo te sahrani.

Večiti derbi

Posle očajnog 164. večitog derbija, u kom gledaoci nisu imali priliku da uživaju fudbalu, Rade je ispalio urnebesan komentar.

- Ovaj derbi ćemo pamtiti po tome što se na taj dan oženio Grof Božović.

Miodrag Božović, Miodrag Božović Grof
foto: Zorana Jevtić

EURO 2021

Srbija nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, a Rade je to prokomentarisao sledećim rečima:

- Na Evropsko prvenstvo nije otišao samo onaj koji nije imao za kartu.

Nesrećnici iz Partizana

Dok je hvalio Dušana Vlahović, Rade je potkačio njegov bivši klub Partizan.

- Ja mislim da moderna Srbija nije imala boljeg i talentovanijeg igrača i ako mu Bog da zdravlja, a daće, ovo je igrač koji će da teroriše fudbalsku Evropu. Milion posto sam siguran ako nastavi da se razvija ovako. U pravo vreme je otišao od ovih nesrećnika iz Partizana, pa se lepo razvio u Fjorentini, pa izabrao veći klub u istoj državi.

Dušan Vlahović
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Partizanu treba bager

Prokomentarisao je Rade prošle godine i sunovrat Partizana.

- Šta sve njemu treba... Prvo bager?! Da najure onu upravu! Pod broj jedan. Pod broj dva, dugo će vremena biti potrebno da se Partizan vrati. Ne zato što je loše startovao, već što u dubini kluba smrdi. Ovo sada dolazi za naplatu sav nerad koji je bio poslednjih godina unazad. Partizan kad je domaći fudbal u pitanju, gledaće u leđa Zvezdi onoliko dugo, koliko gleda Hajduk iz Splita Dinamu iz Zagreba. A, svi znamo koliko to traje u Hrvatskoj. Više od 20 godina. E, to čeka Partizan. Mnogo je to dublje nego što pričaju i misle.

Ljuljaj dete i troši milione

Neprimerena izjava o suprugama srpskih fudbalera podigla je veliku buru u javnosti tokom Mundijala u Kataru.

- Sad kad dođu žene, a realno žene fudbalera - na ovu lovu, na ovu paruštinu, to je parada kiča. Gde kič dođe tu nema ni sreće ni raspoloženja. Ali ja se nadam da će oni da shvate važnost ove utakmice - rekao je Bogdanović i dodao:

- Ja da sam na njihovom mestu ja bih već večeras ugasio telefone, rekao bih: što ste me zvali - zvali, ja se koncentrišem na utakmicu, ljuljaj to dete, kupaj se u tim milionima i pusti me da igram.

Šatirani Brazilci

Rade je u svom stilu objasnio zašto je Hrvatske eliminisala Brazil na Mundijalu u Kataru.

- Znaš što je Brazil izgubio? Brazil je izgubio zato što je na autobusu hrvatske reprezentacije pisalo 'obitelj' - 'porodica', a oni su pre tri dana šatirali kose. Pogledaj na šta liče, onaj Ričarlison, Nejmar. Oni su se bavili frizurama.

Rišarlison, Nejmar
foto: Profimedia

Orlovi i vojska

Rade smatra da je najveći problem naših fudbalera to što nisu služili vojsku.

- Srbija ima jednu jako talentovanu i realno dobru generaciju, ali oni nisu odslužili vojni rok, ni jedan od njih.

- Kad odslužiš vojni rok onda znaš da možeš i moraš da izdržiš bez devojke, žene i roditelja najmanje pet, šest meseci ako si dobar vojnik pa te puste na odsustvo dva dana. Oni to nisu prošli, na žalost i zato su malo i razmaženi.

"Šiljenje" na Hrvate

Rade nije bio zadovoljan pojedinim sudiskim odlukama u meču za bronzu na Mundijalu u Kataru.

- Profesore, VAR je fenomenalna stvar ali ljudski faktor uvek odlučuje o svemu. Zašiljili su protiv Hrvata i stavili sudiju iz Katara da "šilji" za njih, šta da se foliramo. Da su hteli pravdu, pravog sudiju bi doveli. Ako ovo nije penal, ja stvarno ne znam šta oni sede u VAR-u?

Luka Modrić
foto: Jean Catuffe/Dppi / Zuma Press / Profimedia

Izbori u FSS

- Ne treba puno toga da poseduje novi prvi čovek srpskog fudbala. Za početak da Savez preuzme neko normalan, pristojan, neko tko zna barem jedan strani jezik, a dalje ćemo se nekako snaći.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track