NOGA U JEZIVOM STANJU, ALI ODBIJA ODMOR! Emotivna poruka Đorđevića: To je on - UVEK I SVE ZA EKIPU! Hvala na svemu, Pef (FOTO)
Foto: EMMANUEL DUNAND / AFP / Profimedia

VELIKI IGRAČ I ČOVEK

NOGA U JEZIVOM STANJU, ALI ODBIJA ODMOR! Emotivna poruka Đorđevića: To je on - UVEK I SVE ZA EKIPU! Hvala na svemu, Pef (FOTO)

Košarka -

Bivši selektor reprezentacije Srbije i trener Virtusa, Aleksandar Đorđević, oglasio se povodom kraja karijere Stefana Markovića.

Đorđević, koji trenutno vodi reprezentaciju Kine, prisetio se perioda kada je zajedno sa Markovićem bio u Bolonji.

- Slika Pefijevog stopala na dan utakmice sa Uniksom. Kaze mi 'coach (treneru), nema govora, ja igram!'. To je on - uvek i sve za ekipu! Hvala na svemu, Pef. Par istih medalja i titula si nam okačio na grudi, ali pre svega prijateljstvo u srcima. Ogroman respekt za velikog igrača i čoveka. Falićeš - napisao je Đorđević uz fotografiju Markovićevog povređenog stopala.

Podsetimo, Marković je sa 35 godina odlučio da završi profesionalnu karijeru. Poslednje utakmice borbeni plejmejker je odigrao u dresu Crvene zvezde protiv Partizana u finalu ABA lige.

Sa Srbijom je osvojio srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2019. godine, Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.

Pored crveno-belih igrao je još za Atlas, Hemofarm, Beneton, Valensiju, Banvit, Unikahu, Zenit, Himki i Virtus.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track