NOVI NAPADAČ – UROŠ NENADOVIĆ: Napredak dobio pojačanje iz Jermenije
Foto: FK. Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

NOVI NAPADAČ – UROŠ NENADOVIĆ: Napredak dobio pojačanje iz Jermenije

Fudbal -

Napredak ozbiljno radi na jačanju tima za narenu prvenstvenu sezonu u Super ligi Srbije. Četvrto pojačanje, po redu, postao je napadač Uroš Nenadović (29), povratnik iz inostranstva.

On je potpisao dvogodišnji ugovor, a došao je iz Jermenije, iz Alaškerta. Tamo je igrao je za klubove: Pjunik, Širak, Ararat – Jermeniju, a nastupao je i u Kazahstanu i Danskoj. U Jermeniji je osvojio tri titule šampiona i dva nacionalna Kupa, a igrao je i u Ligi šampiona.

Trbuhom za kruhom otisnuo se iz Radnika, a ranije je pekao fudbalski zanat u Radu, Vojvodini, Novom Pazaru, Hajduku 1912 iz Kule, RFK Novi Sad i OFK Beogradu. Nenadović evocira uspomene iz Jermenije:

-Gradovi sa puno parkova, mnogo zelenila, idealno za miran porodičan život. Jermeni su po mnogo čemu slični Srbima, između ostalog i oni su propatili mnogo u ratovima. Fudbal je u ekspanziji, reprezentacija postiže sve bolje rezultate i to se odražava i na zainteresovanost za domaće klubove. Inače, kod njih su borilački sportovi najpopularniji.

Iskusni napadač želi da se dokaže i u Srbiji.

- Otišao sam u inostranstvo mlad i posle šest godina, od toga pet u Jermeniji, poželeo da se vratim, dokažem i u srpskom fudbalu. Napredak me pozvao, brzo smo se dogovorili i evo me u Kruševcu. Nadam se da ću se brzo uklopiti u ekipu, da ćemo se dobro spremiti i uspešno početi borbu za bodove, istakla je niova lasta u Čarapanskom jatu - Uroš Nenadović.

Kurir sport / Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track