KO JE TALENTOVANI SRBIN IZ ITALIJE ZA KOGA JE ČUVENI KLUB PLATIO 3.000.000 EVRA: Fudbaler iz Banjaluke koji sanja dres Orlova!
Foto: Printskrin/Instagram

koreni iz banjaluke

KO JE TALENTOVANI SRBIN IZ ITALIJE ZA KOGA JE ČUVENI KLUB PLATIO 3.000.000 EVRA: Fudbaler iz Banjaluke koji sanja dres Orlova!

Fudbal -

Mladi fudbaler Padove Aljoša Vasić, člana Serije C, napravio je pravi bum ovog leta transferom u Palermo.

Aljoša Vasić
foto: Printskrin/Jutjub

Iako je za njega postojao ozbiljan interes prvaka Holandije Fejenorda i mogućnosti da igra Ligu šampiona, mladi fudbaler odlučio se da ode na Siciliju i postepeno gradi karijeru, igrajući fudbal u Seriji B, a ne sedeći na klupi.

Radi se o još jednom srpskom sinu rođenom van granica naše zemlje. Aljoša Vasić ima 21 godinu, igra na mestu napadača ili polušpica i protekle sezone za Padovu je dao osam golova i imao četiri asistencije. Upisao je 37 utakmica u svim takmičenjima, a na terenu je proveo 2.924 minuta.

Učinak takav da zainteresuje člana Serije A Sasulo i povratnika u društvo najboljih Đenovu, Torino, ali i Veneciju, Speciju i Palermo iz Serije B. Ipak, pravi bingo bio je skauting od strane Fejenorda, kluba velikog imena iz Holandije, poznatog po tome što forsira mlade fudbalere. Mada, posao je na kraju zaključio Palermo iza koga stoji arapska moćna fondacija, vlasnik Mančester sitija. Oni su za Aljošu Vasića platili 3.000.000 evra, a mladi Srbin je dobio petogodišnji ugovor i ove sezone igraće u Seriji B za Palermo.

Aljoša Vasić dete je Srba iz Banjaluke, rođen u Italiji. Fudbal je počeo da igra u gradiću Kamposampijero, ali se već kao đak četvrtog razreda obreo u Padovi. Njegov talenat primetili su i novinari lista "Gazzetta dello sport" pa su napravili intervju sa njim.

Aljoša Vasić
foto: Printskrin

Momak čiji su roditelji rodom iz Republike Srpske na pravi način su vaspitali svoje dete. U razgovoru sa novinarom Gazete, Aljoša na pitanje za koju bi reprezentaciju voleo da igra, jasno kaže:

- Imam dva velika sna za narednih nekoliko godina. Želim da igram u Seriji A i da igram za Srbiju. Uradiću sve kako bih dostigao te ciljeve. Nedavno sam konačno dobio državljanstvo Srbije i ne mogu da dočekam da zaigram za reprezentaciju. Rođen sam u Italiji, ali su moji roditelji iz Banjaluke. Osećam da sam Srbin, na svaki mogući način.

Sa majkom i ocem dva puta godišnje Aljoša posećuje Banjaluku i Republiku Srpsku. Otkrio je da ima dva fudbalska uzora, Brazilca Ronaldinja i srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića-Savića. Upravo je na jednoj prijateljskoj utakmici između Padove i Lacija, Aljoša uspeo da sa Sergejem razmeni dres, čime je Novosađanin na mladog momka ostavilo izuzetan utisak.

Sve navedeno nije promaklo ljudima iz FS Srbije, pa je Aljoša Vasić u aprilu, u srpskom konzulatu u Trstu dobio srpski pasoš. Sve to navodi da će mladi napadač od jeseni dobiti poziv selektora mlade reprezentacije Dušana Đorđevića. Kasnije bi mogao i u A tim, kod selektora Dragana Stojkovića Piksija. Iako su svesni odluke mladog Vasića, Italijani se nadaju, da bi napadač mogao da promeni mišljenje i obuče dres njihove selekcije.

Radi se o sjajnom šuteru desnom nogom, koji ima solidnu tehniku glavom, visokom 188 centimetara koji građom i pokretima neodoljivo podseća na Holanđanina Robina Van Persija. Izuzetno je brz, posebno u prvom koraku i igri "jedan na jedan", bez obzira na visinu. Otuda i nije čudo što su ga baš zapazili skauti Fejenorda.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track