ZVEZDINA MLADOST JE KAPITAL ZA BUDUĆNOST, PRAVO BLAGO: Imalo je šta da se vidi na debiju Bahara, Stamenić će biti VELIKO POJAČANJE
Foto: www.crvenazvezdafk.com

komentar

ZVEZDINA MLADOST JE KAPITAL ZA BUDUĆNOST, PRAVO BLAGO: Imalo je šta da se vidi na debiju Bahara, Stamenić će biti VELIKO POJAČANJE

Fudbal -

FK Crvena zvezda otvorio je novu sezonu utakmicom prijateljskog karaktera protiv selekcije Užica. rezultat nije bio u prvom planu, a meč je završen trijumfom šampiona Srbije - 3:1 (2:1).

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Novi trener Crvene zvezde Barak Bahar šansu je dao svim igračima koje je uvrstio u protokol, a zvezdaška javnost imala je šta da vidi. Već u prvom meču bilo je evidentno da će crveno-beli igrati brže, jer je to osnovni postulat stručnjaka iz Izraela. Trčanje i fizička sprema trebalo bi da dođu kroz mesec ili dva, kada ekipa dobije svoju fizionomiju.

Aleksandar Dragović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kako je Kurir i najavio Aleksandar Dragović poneo je kapitensku traku i biće lider ekipe u novoj sezoni. Idemo dalje, što se tiče odbrane crveno-belih. Bilo je tu i vidljivih grešaka, posebno u zadnjoj liniji, ali se Barak Bahar nije previše uzbudio. Možda je to i želeo, da vidi sve vrline i mane tima.

Određeni krateri koji su se stvarali u zadnjoj liniji brinu, ali nisu nerešivi. Jasno je da Crvena zvezda nema brze štopere koji mogu da igraju visoko, pa će zbog toga uslediti određene korekcije, a vezni red imati i daleko više odgovornosti kada je odbrana u pitanju.

Stefan Mitrović
foto: www.crvenazvezdafk.com

E, sad, ono pozitivno. Crvena zvezda ima pravo blago kada su u pitanju mladi fudbaleri. To je posebno apostrofirao i Barak Bahar u svojoj izjavi posle utakmice, kada je istakao:

- Uživao sam, ne samo u njihovoj igri, već i u tome kako treniraju. Zaista žele da napreduju. Zvezda ima veliku budućnost u mladim igračima.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

A, na terenu prava plejada budućih asova, momaka koji bi trebalo da ostave trag u dresu Crvene zvezde, ali i srpskom fudbalu. Stefan Mitrović i Jovan Mijatović odigrali su prvih 45 minuta. Prvi je asistirao drugom za pogodak, na opšte zadovoljstvo zvezdaške javnosti.

Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

U drugom poluvremenu šansu su dobili Kosta Nedeljković, Nikola Stanković, Jovan Šljivić, Nikola i Jovan Mituljikić, Vladimir Lučić i Jegor Prucev. Zvezdina mladost na delu. Pokazali su momci koliko znaju i umeju. Upečatljivo je bilo kretanje desnog beka Koste Nedeljkovića i njegovi precizni centaršutevi, čime je ovaj momak opravdao poverenje i jasno pokazao da treba da dobije minute u prvom timu.

Jegor Prucev
foto: www.crvenazvezdafk.com

Valja pomenuti da u protokolu nisu bili Nikola Knežević i Stefan Leković, momci sa ogromnim potencijalom. Rus Jegor Prucev pokazao je konstantnost, veliku brzinu i probojnost, ali se čini da će on ovog leta napustiti Crvenu zvezdu. Bazel je i dalje u igri, ali i neki drugi klubovi, priča se o milionskoj ponudi, koja bi zadovoljila klub sa Marakane.

Jovan Šljivić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Jovan Šljivić, Vladimir Lučić i Nikola Stanković su posebna priča. Svi su veliki fudbalski znalci, što su pokazali na terenu. Bilo je tu driblinga, ali i proturanja lopte "kroz zemlju" i prava je šteta što posle jednog takvog pasa nadarenog Stankovića, Mituljikić nije smestio loptu u mrežu, ili makar asistirao Lučiću koji je bio u najboljoj prilici da zatrese mrežu.

Nikola Stanković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kazaćemo samo - mladost. Ogromna želja da se dokaže. I to se uči. Plus stative koje su pogodili Šljivić i Lučić u završnici utakmice, uz fenomenalnu partiju Stankovića koji je ruku na srce demonstirao najviše za kratko vreme od svih Zvezdinih klinaca. Sva trojica su pokazali da bi trebalo da ostanu u Zvezdi. Stanković, Lučić i Šljivić imaju kvalitet, ali niko ne može da im garantuje minute, za njih će morati da se izbore. Kao i već pomenuti Nedeljković.

Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

U kategoriju mladih fudbalera svakako ulazi i Marko Stamenić, pojačanje iz Kopenhagena i reprezentativac Novog Zelanda. Videlo se da taj momak koji ima samo 21 godinu može da bude otkrovenje sezone i kapitalac Crvene zvezde. Dug korak, anticipacija i uvek podignuta glava za pravo rešenje. Šteta je što umesto stative nije pogodio mrežu selekcije Užica, mada je i ovako, na prvu loptu ostavio više nego pozitivan utisak.

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je prvi pripremni meč odigrala bez klasičnog centarfora, pa će biti zanimljivo kada se ekipi priključe Žan Filip Kraso i bočni napadač Piter Olajinka. Čeka se i Emanuel Late Lat, a možda i još neki srpski fudbaler sa navalnim karakteristika, jer je dolazeća sezona duga sa mnogo utakmica.

Jovan Mituljikić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Sve u svemu, imalo je šta da se vidi u utakmici Crvene zvezde i selekcije Užica. Obrisi onoga što traži Barak Bahar su pozitivni za početak, veruju svi na Marakani da će ekipa biti spremna za septembar i grupnu fazu Lige šampiona.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track