ODLUKA SUDA: Kardif za fudbalera koji je poginuo u avio nesreći mora da plati 11 miliona evra
Foto: AP

pravda

ODLUKA SUDA: Kardif za fudbalera koji je poginuo u avio nesreći mora da plati 11 miliona evra

Fudbal -

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) naredila je fudbalskom klubu Kardif da mora da plati FK Nantu ostatak novca za transfer Emilijana Sale, koji je 2019. godine poginuo u avionskoj nesreći pre nego što je zaigrao za velški klub, saopštili su danas advokati kluba iz Nanta.

Kardif će morati da plati nešto više od 11 miliona evra, što odgovara iznosu poslednje dve rate.

Velški klub je u januaru prošle godine platio prvu ratu (šest miliona evra) za transfer bivšeg argentinskog napadača, nakon prve odluke Fife, posle čega je usledila neuspešna žalba Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

Sala je 21. januara 2019. godine poginuo u padu malog turističkog aviona, koji ga je iz Nanta vozio za Kardif, sa kojim je tada 28-godišnji igrač potpisao ugovor.

Prema rečima advokata francuskog kluba, čelnici Nanta "jedva čekaju da se definitivno zatvori pravni aspekt ove tragične nesreće".

Kardif, koji već četiri godine insistira da transfer Emilijana Sale nije bio završen u vreme nesreće, potražuje oko 100 miliona evra od Nanta zbog gubitka prihoda povezanog sa ovom nesrećom.

Privredni sud u Nantu je prošle nedelje odredio raspored za ovu parnicu, a glavno ročište trebalo bi da se održi u drugom kvartalu 2024. godine.

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track