NIKOLIĆ MEĐU CRNO-BELIMA: Partizan predstavio drugo pojačanje u istom danu
Foto: FK Partizan

Stigao novi centarfor

NIKOLIĆ MEĐU CRNO-BELIMA: Partizan predstavio drugo pojačanje u istom danu

Fudbal -

Nije gde je namenjeno, već gde je suđeno. Tako bismo mogli da opišemo profesionalni put napadača – Nemanje Nikolića, u proteklih nekoliko dana kada je umesto na Kipar, došao u Partizan.

Nikolić je u Partizanu bio u sezoni 2019/2020 i 2020/2021, kada je odigrao 36 utakmica, postigao osam golova i deset asistencija. Sa Partizanom je potpisao ugovor na dve godine.

Ranije danas, crno-beli su predstavili Frenka Kanutea.

Odmah po potpisivanju ugovora, napadač Partizana Nemanja Nikolić se uputio za Sloveniju, gde će se večeras priključiti saigračima.

Za zvaničan sajt kluba izneo je prve utiske o povratku među crno-bele.

"Kako mnogi vole da kažu prelazni rok je živa stvar i tokom leta uvek ima poziva. Ponuda kiparskog kluba je bila najkonkretnija, ali su u poslednjem trenutku promenili ponudu na šta ja nisam hteo da pristanem. Istog dana sam bio u kontaktu sa ljudima iz Partizana, a kad Partizan zove tu se odluka sama nameće – dogovorili smo se istog momenta i eto saglasan sam sa vama da je bilo suđeno da se vratim".

U timu su igrači koje znaš iz prošlog mandata.

"Da tu su Šćeka (prim.aut. Aleksandar Šćekić) i Dača (Danilo Pantić), kao i Sveta Marković, Šehović i nekoliko momaka koji su tada bili deo Omladinske škole. Sa svima sam ostao u sjajnom odnosu. Svakako znači kada u startu imaš poznata lica".

Gde god si bio nisi krio da navijaš za Partizan, ali si u tim momentima profesionalno obavljao fudbalske zadatke.

"Od malena sam navijač Partizana, ali sam često bio u situaciji da igram protiv voljenog kluba i jako je teško kontrolisati emocije u tim slučajevima. Ja sam se trudio da uvek ukažem poštovanje i ako sam na terenu bio na suprotnoj strani. Svi smo mi profesionalci i živimo od kluba koji nas plaća, naša je dužnost da damo sve od sebe na terenu i ja sam naravno uvek davao svoj maksimum protiv svakog kluba, pa i Partizana. Mislim da su to normalne stvari i da se niko nije ljutio kad god sam postigao gol protiv Partizana. To je uvek čudan osećaj, srećan si zbog gola – a u isto vreme tužan, jer si ga dao klubu koji voliš".

Kao napadač dolaziš na poziciju Rikarda koji je najbolji igrač SLS. Da li ti je to izazov?

"Rikardo je sezonu za nama završio kao najbolji strelac lige što dovoljno govori o kakvom se napadaču radi. Imamo drugačiji stil igre, on je prava gol mašina, ja možda više gledam da obezbedim što bolje prilike saigračima, a naravno uvek je lep osećaj postići gol. Sa druge strane, moram da istaknem da nije bitan lični učinak nego generalni plasman Partizana, mi smo svi tu za njega i što bolji rezultat. Lično nikad se ne opterećujem statistikom i svoju igru podređujem timu. Na meni je da vredno radim ostalo će doći".

Pratio si Partizan tokom sezone i nisi krio da ti je želja da se vratiš i pomogneš timu.

"Partizan se voli u svakoj situaciji – kada je šampion, a kada je lošiji period samo ime Partizana i njegova tradicija su dovoljan motiv za svakog pojedinca da da sve od sebe, pogotovo sada kad situacija nije bila dobra. Svi zajedno treba da vratimo Partizan tamo gde pripada, a to su trofeji i borba za njihovo osvajanje".

Poruka navijačima.

"Bez navijača nema Partizana. Oni su ti koji nam daju vetar u leđa. Ja i moji saigrači rezultatima i zalaganjem na terenu ćemo nastojati da ih na taj način vidimo u što većem broju i nadam se sto više slavimo zajedno sa njima!"

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track