BAHAR RADI POSAO! HRABAR JE, DAJE ŠANSU ZVEZDINOJ DECI: Vladimir Petrović Pižon tipuje na Stamenića, Mijatovića i Lekovića!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

legenda kluba

BAHAR RADI POSAO! HRABAR JE, DAJE ŠANSU ZVEZDINOJ DECI: Vladimir Petrović Pižon tipuje na Stamenića, Mijatovića i Lekovića!

Fudbal -

Neka nova Crvena zvezda rađa se pod komandom Baraka Bahara. Modernija, brža, sa pasom unapred, u više sistema, gladna nadigravanja i golova.

Jovan Šljivić
foto: www.crvenazvezdafk.com

E, baš takvi crveno-beli sviđaju se Vladimiru Petroviću Pižonu, legendi kluba i četvrtoj Zvezdinoj zvezdi.

Crvena zvezda je u prvom meču na turniru "Pari Premijer kup" savladala Zenit iz Sankt Peterburga. Rezultat je bio 2:1 za prvaka Srbije, golovima Mirka Ivanića i Žana Filipa Krasoa iz penala, dok je jedini pogodak za domaćina delo Brazilca Du Keroza.

Vladimir Petrović Pižon
foto: www.crvenazvezdafk.com

Vladimir Petrović Pižon u razgovoru za Kurir kaže da mu se sviđa igra Crvene zvezde. Veruje da to može da bude još bolje.

- Dobro mi izgleda Zvezda! Zenit je mnogo dobar i kvalitetan klub, nije mala stvar pobediti ih u Sankt Peterburgu. Još je rano za priču i ozbiljne analize, nalazimo se na početku priprema, ali mogu reći da mi se sviđa ovakva Zvezda. Napadačka, sa mnogo trčanja i igrom ka golu protivnika - rekao je za Kurir Vladimir Petrović Pižon i dodao:

- Barak Bahar! Dobro on čovek radi! Proba, hoće da vidi sve što ima.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Ono što Baraka Bahara izdvaja od mnogih trenera je što u vatru gura Zvezdinu decu. Šansu je dao Kosti Nedeljkoviću, Jovanu Mijatoviću, Vladimiru Lučiću, Jovanu Šljiviću, a priliku će dobiti Stefan Leković, Nikola Stanković i Nikola Mituljikić.

- Za svaki tim, a posebno za Crvenu zvezdu, dobro je i važno da ima svoju decu u ekipi. Ti momci su vaspitani u duhu Zvezde, oni su ti koji znaju i koji daju hemiju zajedništva. Stranci su nam potrebni, bez njih ne možemo, ali domaći igrači su ogledalo Crvene zvezde.

Jovan Mijatović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Vladimir Petrović Pižon nije želeo da izdavaja nekog od Zvezdinih klinaca, ali je na insistiranje Kurira ipak pomenuo nekoliko imena.

- Svi ovi momčići koji su pošli u Rusiju su dobri! Sviđa mi se mali Mijatović, ima ono fudbalsko u sebi... Leković je kvalitet, perspektiva Crvene zvezde. Ne mogu da ne pomenem Erakovića. I on je Zvezdino dete, počeo je kao i ovi klinci, čekajući šansu, a danas je formiran igrač, srpski reprezentativac.

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Crvena zvezda je još zimus angažovala, a ovog leta potpisala Marka Stamenića iz Kopenhagena. Odmah, u prvim utakmicama videlo se koliko reprezentativac Novog Zelanda ima kvaliteta. To nije promaklo ni oštrom oku Vladimira Petrovića Pižona:

- Marko Stamenić nije Zvezdino dete, ali je mlad i izuzetno talentovan. Ima 21 godinu, zar ne? A, već je formiran kao fudbaler. Drago mi je da smo doveli takvog igrača. Može da napravi veliku karijeru.

Legenda Crvene zvezde zna šta očekuje Zvezdinu decu tokom sezone.

- Za njih je u tom dobu najvažnije da igraju. Ne smeju sebi da dozvole da sede na klupi. Teško će svi da prođu, od sedmorice momaka koji su trenutno u fokusu. Bilo bi fenomenalno da dvojica ostanu sa prvim timom, da igraju i imaju minute. To bi bio veliki uspeh. Opet se vratila dvojna registracija i to je dobro. Ponavljam, oni koji ne ostanu u klubu moraju da nađu ekipu gde će igrati.

Stefan Leković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Kada smo pitali Vladimira Petrovića Pižona za ocenu dosada urađenog što se tiče Crvene zvezde, dao je očinski odgovor:

- Deluje sve to obećavajuće. Nisam od onih koji olako ocenjuju. Ne valja ih mnogo hvaliti, to znam iz iskustva. Zato sam suzdržan. Ne mogu ni da ih kudim, jer stvarno sve prikazano deluje fino.

Druga utakmica

U subotu na Fenerbahče

Fudbaleri Crvene zvezde radili su u utorak u Sankt Peterburgu, tačnije imali su trening oporavka posle naporne utakmice. Popodne su odmorili. Narednu utakmicu crveno-beli igraju 8. jula, u subotu protiv Fenerbahčea, dok je poslednji meč na turniru u Rusiji zakazan za 12. jul (sreda) protiv Nefčija. Oba meča počinju u 18.30 časova, a TV prenos biće na kanalima Arena sport.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track