"OTAC JE GOLIM RUKAMA ZAKOPAO RODITELJE I SESTRU" Jeziva ispovest bivšeg trenera Partizana: Pitao sam majku šta se dešava...
Foto: GLYN KIRK / AFP / Profimedia

JEZIVO

"OTAC JE GOLIM RUKAMA ZAKOPAO RODITELJE I SESTRU" Jeziva ispovest bivšeg trenera Partizana: Pitao sam majku šta se dešava...

Fudbal -

Avram Grant, bivši trener Partizana i Čelsija, radio je i u Hapoel Šetah Tikvi, Makabiju iz Tel Aviva, Hapoel Haifi, Makabi Haifi, reprezentaciji Izreala, Portsmutu i Vest Hemu.

Od svih pomenutih klubova sa "plavcima" je imao najviše uspeha kada je stigao do finala Lige šampiona gde je poražen od Mančester junajteda posle penal serije.

Bio je česta tema engleskih medija, pa je tako u intervjuu za CNN ispričao potresnu životnu priču svog oca koja je i na njega kao malog veoma uticala.

Avram Grant
foto: Profimedia

Grant je priču počeo sećanjem na trenutke iz mladosti koje nikako ne može da izbaci iz glave.

Bio je to šok za mene. Otac je vikao, a ja sam pitao majku šta se događa. Ona je bila smirena i samo ga je pomazila, a otac se vratio na spavanje – nastavio je Grant, koji je pokušao da shvati kako je njegov otac uopšte mogao da ostane ''normalan'' posle dvega što je prošao kao dete.

Grantov otac je 1941. godine uspeo da pobegne iz okupirane nacističke Poljske, i to kada je imao samo 13 godina. Proteran je sa ostatkom porodice na sever Rusije gde se susreo sa novim ''paklom''. Temperature u tom mestui padale su i ispod 40 stepeni, što je oduzelo dva života u njegovoj izbegličkoj porodici. Preživeli su samo otac Meir i brat.

Avram Grant
foto: Starsport

Moj je otac golim rukama zakopao roditelje i sestru, morao je sam da iskopa grob – otkrio je potresan detalj Grant.

Imao je 13 godina. To je sve zbog mržnje. Zbog toga sam uvek otvoren za razgovor o tome.

Grant je u Partizan došao 2012. godine. Izraelac je u januaru te godine na klupi zamenio Aleksandra Stanojevića. Izraelski stručnjak se u Partizanu zadržao svega četiri meseca, do 20. maja 2012. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track