ZVEZDA IMA ČIME DA SE DIČI I POHVALI: Ovi fudbaleri su njena velika snaga! Podatak vredan pažnje! Desetorica bonusa u Superligi!
Foto: www.crvenazvezdafk.com

budućnost

ZVEZDA IMA ČIME DA SE DIČI I POHVALI: Ovi fudbaleri su njena velika snaga! Podatak vredan pažnje! Desetorica bonusa u Superligi!

Fudbal -

FK Crvena zvezda će u narednoj sezoni imati čak desetoricu bonusa. Mladih fudbalera koji su već sada velika snaga tima trenera Baraka Bahara.

Barak Bahar
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svedoci smo da Crvena zvezda na početku priprema, skoro tri nedelje pred početak Superlige, igra na visokom nivou. Fakat je da su se crveno-beli pojačali izrazito kvalitetnim iskusnim fudbalerima za Ligu šampiona. Ali isto tako, argument svih u klubu iz Ljutice Bogdana 1A kao i trenera Baraka Bahara jeste da su se oslonili na mlade snage.

Kosta Nedeljković
foto: www.crvenazvezdafk.com

Čak destorica igrača koji su 2002. godište i mlađi ravnopravnu dele minutažu sa iskusnijim fudbalerima. Na spisku Zvezdinih bonusa su Kosta Nedeljković (2005), Jovan Šljivić (2005), Jovan Mijatović (2005), Stefan Leković (2004), Nikola Mituljikić (2003), Jegor Prucev (20029, Stefan Mitrović (2002), Vladimir Lučić (2002), Marko Stamenić (2002), Irakli Azarov (2002).

Jovan Mijatović, Jovan Šljivić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Svi oni, izuzev Gruzina Azarova imaju srpski pasoš, pa će u srpskom fudbalskom prvenstvu igrati kao domaći igrači. Jegor Prucev je član mlade reprezentacije Rusije, a Marko Stamenić A tima Novog Zelanda. Svi ostali su u mladim selekcijama Srbije, a Stefan Mitrović imao je čast i da debituje za A tim Orlova pod komandom Dragana Stojkovića Piksija.

Jovan Šljivić, Jovan Mijatović, Vladimir Lučić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Posebno su se tokom priprema, a naročito na "Pari Premijer kupu" u Sankt Peterburgu istakli mladi fudbaleri. U mečevima protiv Zenita (2:1) i Nefčija (4:0) visoku klasu demonstrirali su Kosta Nedeljković, Jovan Šljivić, Jovan Mijatović i Vladimir Lučić. Oni su dobijali šansu sa klupe i opravdali svaki minut trenera Baraka Bahara.

Marko Stamenić
foto: www.crvenazvezdafk.com

Marko Stamenić je prvotimac, fudbaler bez koga nije moguće zamisliti startnih 11 Crvene zvezde. Momak sa Novog Zelanda svojim fizičkim karakteristika, radnom etikom i taktičkom potkovanošću pokazuje da se radi o kapitalnom pojačanju crveno-belih.

Stefan Mitrović
foto: www.crvenazvezdafk.com

Stefan Mitrović prosto je procvetao kod Baraka Bahara na "ving" poziciji, gde su do izražaja došli njegova brzina i driblinzi. Sve ono što danas treba da ima mlad krilni fudbaler, ono što zahteva moderan fudbal.

Deluje da je Crvena zvezda "ubola" sa mladim fudbalerima. Kako pre neki dan u razgovoru za Kurir reče legendarni Vladimir Petrović Pižon, da bi bilo dobro da se makar dvojica mladih igrača ustale u prvom timu. Po svemu sudeći i onom što je viđeno u Rusiji, deluje da će biti znatno više od dva bonusa tokom sezone u Crvenoj zvezdi.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track