KAMP NOU POSTAO RUŠEVINA! ČUVENI STADION OTIŠAO U LEGENDU: Barselona naredne tri godine podstanar! Igraće na poznatom zdanju
Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia, Shutterstock

posle 65 godina

KAMP NOU POSTAO RUŠEVINA! ČUVENI STADION OTIŠAO U LEGENDU: Barselona naredne tri godine podstanar! Igraće na poznatom zdanju

Fudbal -

Stadion Barselone čuveni "Kamp Nou" počeo je da se ruši.

Kamp Nou, Barselona
foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Posle 65 godina na njegovom mestu nići će novi stadion kapaciteta 105.000 mesta, a radovi su planirani u naredne tri godine.

Barsa će u sledećim sezonama domaće utakmice igrati na Olimpijskom stadionu "Monžuik", kapaciteta 56.000 mesta.

Građevinske mašine, bageri i radnici uveliko rade na rušenju kultnog objekta koji će u narednim godinama imati posve novi izgled.

Stari "Kamp Nou" postao je prava ruševina, a navijači Barselone sa setom gledaju kako monumentalni objekat na kojem je klub ostvarivao velike pobede i osvajao trofeje polako nestaje.

Kamp Nou, Barselona
foto: Football On Bt Sport / Zuma Press / Profimedia

Poslednju utakmicu na stadionu "Nou Kamp" Barselona je odigrala protiv Majorke u prvenstvu, 28. maja, kada je slavila rezultatom 3:0.

Radovi na izgradnji novog stadiona "Nou kamp" trebalo bi da potraju do 2026. godine. Kapacitet će biti uvećan na 105.000 sedećih mjesta, a kompletan projekat nazvan "Espai' Barca" košta oko dve milijarde evra.

1 / 6 Foto: Urbanandsport/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Tim projektom planirano je da pored stadiona budu izgrađeni hoteli i upravna zgrada kluba, kao i nova dvorana za košarkaše Barselone, tako da oni više neće koristiti poznatu "Palau Blaugranu".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track