KAKAV BI TO BILA BOMBA?! VLAHOVIĆ I MBAPE U PARIZU: PSŽ čini sve da dovede Srbina! Evo koliko miliona su spremni da plate!
Foto: EPA/Alessandro di Marco

francuska veza

KAKAV BI TO BILA BOMBA?! VLAHOVIĆ I MBAPE U PARIZU: PSŽ čini sve da dovede Srbina! Evo koliko miliona su spremni da plate!

Fudbal -

Dušan Vlahović sigurno napušta Juventus ovog leta, ako je verovati italijanskim medijima.

Dušan Vlahović
foto: Spada / LaPresse / Profimedia

Portali i novine u Italiji raspisali su se o odlasku Dušana Vlahovića (23) iz Torina, to jest o rešenosti uprave kluba da ga proda i pokuša da izvuče deo novca koji su dali za njega u januaru 2022, kada je dolazio iz Fjorentine. Da podsetimo, Juve je tada Srbina platio 70 miliona evra, uz bonuse koji su dostizali još deset miliona pride.

"Stara dama" iz Torina nalazi se u delikatnoj situaciji kada su finansije u pitanju, posle odlaska predsednika Andree Anjelija. Juventus je odustao i od učešća u UEFA takmičenjima i čeka ga neizvesna sezona. Prodaja igrača jedna je od opcija da se koliko-toliko sredi finansijski minus.

Kilijan Mbape
foto: EPA

PSŽ je pokazao najozbiljnije interesovanje za Dušana Vlahovića, posebno što će Kilijan Mbape na kraju sledeće sezone kao slobodan igrač napustiti Pariz. Novi trener "svetaca" Luis Enrike izrazio je želju da se angažuje Srbin i da mu se da dres s brojem devet.

Bez obzira na status Mbapea i njegovu prodaju ovog leta ili ostanak u klubu, ideja sportskog direktora Luisa Kamposa je da na Park prinčeva dovede klasičnog centarfora, a Vlahović je zaveden kao prioritet.

Luis Enrike
foto: EPA/Rodrigo Jimenez

PSŽ ne želi da plati više od 60 miliona evra, plus bonusi za top napadača. Viktor Osimen i Kolo Muani takođe su se potencirali kao pojačanja, međutim, oni koštaju više od 100 miliona evra, pa su Katarani rešeni da potpišu Dušana Vlahovića. Ni Srbin nije ravnodušan, spreman je da se uputi u glavni grad Francuske.

Prema pisanju lista "Gazeta delo sport", vodeći ljudi Juventusa nalaze se u Londonu, gde su stigli na pregovore s Čelsijem. Klub iz Torina spreman je da Englezima proda tandem napadača - Dušana Vlahovića i Federika Kjezu. Italijani traže 120 miliona evra i bonuse, dok za sada nema potvrde o tome koliko su Englezi spremni da plate.

Dušan Vlahović
foto: ThePhotOne / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Bajern već dve nedelje pregovara s Totenhemom o Hariju Kejnu. Nemci nisu spremni da plate 100 miliona evra, pa se u tamošnjim medijima ponovo potencira priča o Dušanu Vlahoviću. Pored njega, kao opcija B u Minhenu figurira i Argentinac Hulijan Alvarez iz Mančester sitija.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track